Rus savaş uçakları muhaliflerin eğitim kampını bombaladı

TAKİP ET

İdlib'de ılımlı muhaliflerin eğitim kampını vuran Rus savaş uçaklarının saldırısı sonucunda en az 75 kişi hayatını kaybetti.

İdlib’de ılımlı muhaliflerin eğitim kampını vuran Rus savaş uçaklarının saldırısı sonucunda en az 75 kişi hayatını kaybetti. Rusya’ya ait olan savaş uçaklarının Suriye Milli Ordusu’na bağlı olan Feylakuş Şam güçlerini havadan vurduğu aktarıldı. Yapılan saldırıda 60 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Eğitim Alanına Saldırı Düzenlendi

Askeri muhalif kaynaklarından aktarılan bilgilerde İblid’in batısında yer alan Duveyle köyünde konuşlu olan Suriye Milli Ordusu’na bağlı Feylakuş Şam güçleri Rusya’ya ait savaş uçakları tarafından havadan vuruldu. Suriye Milli Ordusu’na ait eğitim alanına yapılan saldırı soncunda en az 75 kişi hayatını kaybederken 60 kişinin yaralandığı bilgileri aktarıldı.


Türkiye ve Rusya Mutabakata Varmıştı

4-5 Mayıs 2017 yılında Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleşen Astana toplantısı sonrasında İdlib ve komşu illerin bazı bölgeler, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ve ülkenin güney bölgeleri olmak üzere 4 ayrı gerginliği azaltma bölgesi oluşturuldu. Rejim ve İran destekli teröristler ise Rusya’nın hava desteği ile bu 4 bölgeden 3’ünü ele geçirerek İdlib’e yöneldi. Bunun yanı sıra Türkiye, 2018’in Eylül ayında Rusya ile ateşkesi güçlendirmek için Soçi’de ek mutabakat kararına vardı.


Ateşkes İlan Edilmişti

2019’un Mayıs ayında ise Rusya ve rejim güçleri tarafından bölgeyi ele geçirmek için operasyonlar başladı ve İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki çok sayıda büyük yerleşim yeri ele geçirildi. 5 Mart’ta ise Türkiye ve Rusya arasında Moskova’da yeni bir mutabakat sağlandı ve ateşkes ilan edildi. 
 

idlib saldırı rusya