Ruhsatsız silahla yakalandı: 'Devletimiz ruhsat vermiyor, mecbur ruhsatsız taşıyorum'

TAKİP ET

Aksaray'da yanında ruhsatsız silah ile yakalanan bir vatandaş, ruhsatsız silah bulundurmasına ilişkin, 'Devletimiz ruhsat vermiyor, mecbur ruhsatsız taşıyorum" ifadeleri ile kendini savundu.

Aksaray Ereğli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri ve mahalle bekçileri yaptıkları kontrol neticesinde şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolü yapılan Bayram B.’nin tedirgin hal ve hareketleri olması sebebiyle şüphelenen ekipler Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde otomobil ve üst araması gerçekleştirdi. Şahsın üstünde yapılan arama esnasında her hangi bir suç unsuru bulunmazken, otomobil içerisinde bekçiler tarafından gerçekleştirilen aramada koltuk arasına saklanmış ruhsatsız bir silah ve silaha ait 10 mermi ele geçirildi.

'BİZ DE İSTERİZ RUHSATLI SİLAHIMIZ OLSUN'

Otomobilinde silah bulunmasından sonra, tarım ve hayvancılık işleri ile uğraştığını ifade ederek silah taşımaya mecbur olduğunu öne süren otomobil sürücüsü, “Ruhsatlı devletimiz vermediği için mecbur ruhsatsız alıyoruz. Yani biz de isteriz yani ruhsatlı silahımız olsun. Arazide bizde kendimizi koruyalım. Yani kendimce tedbir almaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı. Sürücü polise ekipleri tarafından gözaltına alınırken, ruhsatsız tabanca ve mermilere ise el konuldu. Sürücü ifadesi alınmak için Aksaray Polis Merkezi Amirliğine getirildi.

 

Aksaray ruhsatsız silah