Ruh Sağlığı Bozukluğu Giderek Artıyor

TAKİP ET

Dünya çapında yapılan bir araştırma sonrasında son yıllarda ruh sağlığı bozukluğu probleminin giderek artan bir problem haline geldiği öğrenildi.

Dünya çapında yapılan bir araştırma sonrasında son yıllarda ruh sağlığı bozukluğu probleminin giderek artan bir problem haline geldiği öğrenildi. 

Son yıllarda yapılan bir araştırmanın ardından tüm dünyada ruh ve sinir hastalıklarının giderek artan bir problem haline geldiği tespit edildi. Önlem alınmadığı takdirde ise ilerleyen yıllarda ciddi bir sorun haline gelebileceği bir kez daha gözler önüne serildi. Toplu bir önlem almanın dünya sağlığı için son derece önemli olduğu dile getirildi. 

Yapılan araştırmaların sonucuna göre 2010 ile 2030 yılları arasında ruh bozukluklarının tedavi edilmemesi halinde ilerleyen yıllarda bunun için harcanabilecek para miktarının 16 trilyona kadar ulaşabileceği ifade edildi. Bu konuda hem doktorların hem de hastaların istekli olmaları gerektiği bir kez daha ifade edildi. 

RUH SAĞLIĞI HASTALIKLARI 25 YILDA ARTTI

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonrasında toplumların yaşlanması sebebiyle ruh sağlığı bozukluklarının da arttığı ifade edildi. Sağlıksal problemlere yoğunlaşan insanların özellikle ruh sağlığı gibi önemli sorunlara kulak vermediği, önemsemediği ve hatta ihmal ettikleri öğrenildi. İhmal edilen ruh sağlığı bozukluklarının fiziksel anlamda da ilerleyen dönemlerde vücuda zarar vermeye başladığı ifade edildi. Küçük sorunların dahi bu süreç içerisinde büyüyerek şizofreni, bipolar gibi çeşitli ciddi hastalıklara sebep olabileceği öğrenildi. Ruh sağlığı zirvesi ile birlikte sorunların artmaması için gerekli yol haritasının açıklanması bekleniyor. 

ruh sağlığı bozukluğu şizofreni araştırma