Polisler, Aracınızın Anahtarına Alüminyum Folyo Sarmanızı Öneriyor! İşte Nedeni

TAKİP ET

Son model araçlarda genellikle anahtarsız çalıştırma sistemi bulunuyor Ve araca binerken anahtarınızı elinize almamıza bile gerek olmuyor. Kısacası aracınız Siz yaklaştığınızda Sizi tanıyor ve aracın kilidini acıyor. Bu çok önemli bir teknolojik avantaj fakat dezavantajları da yok değil. Teknolojinin bu ama tarzları özellikle araba hırsızlarının da çok işine yarıyor.

Teknolojinin bize sağladığı bu anahtarsız çalışma sistemine araba hırsızlarından korunmak için detaylı bir şekilde tanımanız şart. Anahtarsız çalıştırma sistemi nde anahtarınızın içerisinde bir çift bulunuyor ve özel kodla karşılıklı şekilde iletişime geçerek aracın kilidini açıyor. Aracınızın içerisinde bulunan çipli anahtar ağızdaki çipi tanıyıp sizi olduğunuzdan Emin oluyor ve harekete geçerek aracı açıyor. Sadece 30 santimetre uzaklıkta olarak anahtarsız çalışma sisteminden faydalanabilirsiniz. Fakat şöyle bir durum var ki kendinize özel bir duruşunuz yoksa ve aracınızı hırsızların yanından geçip gidecek konuma fark ediyorsanız Hırsızlar Radyo sinyallerini Manipüle ederek Aracınıza girebilir.

Aracınızı nasıl koruyacaksınız?

ADAC ismindeki Alman bir şirket, Anahtarsız çalışma sisteminin dezavantajları görmek ve buna karşı önlem almak için hırsızların yöntemlerini test etti. Bu test farklı firmalara ait tam 22 farklı model araç üzerinde denendi. Yapılan denemeler sonucunda 22 araçta büyük bir kolaylıkla çalındı. Fakat deneyde güzel bir sonuç da ortaya çıktı. Eğer aracınızın anahtarını alüminyum folyo ile sararsanız Radyo dalgaları ve elektronik sinyallerle iletişime geçilemiyor. Ali alüminyum folyo hırsızların aracınızı çalmasını önlüyor. Eğer bu yöntem size mantıklı gelmiyorsa isterseniz aracınızın anahtarını alüminyum folyo ile sarın ve sonucu kendiniz test edin.

alüminyum folyo anahtar otomatik çalıştırma sistemi