Polis'in dur çağrısına uymayarak vurulan gencin cenazesi toprağa verildi

TAKİP ET

İzmir'in Konak ilçesinde, aile içi şiddet ihbarına giden polis memuru F.Y. tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Semih Gürler (33) toprağa verildi. Olay, dün saat 20.30 sıralarında Güney Mahallesi'nde meydana geldi.

Gürler, ayrıldığı eşinin evine gitti ve ikili arasında burada bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Gürler evine dönerken, ayrıldığı eşi Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen polislerden F.Y., hakkında ihbar olduğu gerekçesiyle Gürler'e aşağı inmesini söyledi. İkili arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine F.Y., Gürler'e ateş açtı. Gürler, başına isabet eden kurşunla kanlar içerisinde kalırken, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, polis ekibinin olay yerine intikal ettiğinde, şüpheli S.G.'nin, ikametinin balkonunda bir kadını darp ettiğini görerek şüpheliyi olayı sonlandırması ve ikametin dışına çıkması için ikna etmeye çalıştığı esnada, şüpheli S.G.'nin elinde parlak bir cisimle balkona çıktığı belirtildi. Bunun üzerine görevli polis memuru F.Y., şüphelinin elindeki parlak cismin silah olabileceğini değerlendirerek ikaz maksadıyla havaya iki el ateş ettiği ifade edildi.

Gürler'in cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim edildi. Gürler için bugün Hacı Bayram Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Gürler'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de katıldı. Gürler'in cenazesi, kılınan namazın ardından Hacılarkırı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis memuru F.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.