PKK-PYD'li Teröristlerden Azez'e Havanlı Saldırı: Çok Sayıda Sivil Yaralandı

TAKİP ET

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PKK-PYD unsuru teröristlerin Halep'in Kuzeyinde bulunan Azez ilçesine havan toplu saldırı düzenlediği ve düzenlenen saldırıda 15 sivilin yaralandığı öğrenildi.

Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PKK-PYD unsuru teröristlerin Halep’in Kuzeyinde bulunan Azez ilçesine havan toplu saldırı düzenlediği ve düzenlenen saldırıda 15 sivilin yaralandığı öğrenildi. 

Gelen bilgilere göre, Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PKK-PYD mensubu teröristler tarafından Halep’in Kuzeyinde bulunan Azez ilçesine havan toplu saldırı düzenlendiği ve saldırı sonucunda 15 sivilin yaralandığı belirtildi.

4 SİVİL TEDAVİ İÇİN TÜRKİYE’YE SEVK EDİLDİ

Alınan son bilgilerde, PKK-PYD mensubu teröristlerin Halep’in Kuzey’inde yer alan Azez ilçesinde havan topları ile saldırı düzenlediği bilgisi verildi. Yaşanan saldırı sonrasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Azez Sivil Savunma Yetkilisi Heysem Ceber’in açıklamasında, "PYD bölgelerinden atılan havan topları Azez'in güneyindeki Kel Cibrin köyünde yerleşim yerine düştü. PKK-PYD'nin havan topu saldırısında, İnsani Yardım Vakfının (İHH) Sivil Savunma Müdürü ile 15 sivil yaralandı." bilgilerini verdiği öğrenildi. Yaralanan çok sayıda sivil Azez’deki hastanelere kaldırılırken durumu kritik olan ve 3’ü çocuktan oluşan 4 Suriyeli sivilin tedavi için Türkiye’ye sevk edildiği bilgisi paylaşıldı. Yaralı sivillerin Öncüpınar Sınır Kapısıüzerinden 112 Sağlık Ekipleritarafından ambulansa alınarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve hastanede tedavi altına alınan bir çocuğun durumunun kritik olduğu bilgisi verildi. PKK-PYD unsuru teröristlerin Afrin ve işgal altında tuttukları Tel Rıfat ilçesi üzerinden muhaliflerin kontrolü altında olan Azez ilçesindeki sivillere sık olarak havan toplu saldırı gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

 

suriye azez afrin PKKPYD teröristler havanlı saldırı havan topu 15 yaralı sivillere saldırı