Pilotun ölümüne sebep olan kazada cama isabet eden taşın sırrı çözüldü

TAKİP ET

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot olarak görev yapan 38 yaşındaki Saygın Doğan'ın hayatını kaybetmesine neden olan taşın, karşı şeritte hasarlı bir kaza yapan aracın yol açtığı ortaya çıktı. Aracındaki hasar, otoyol çıkışındaki plaka tanıma sistemi kamerası tarafından tespit edilen A.D. adlı sürücüye ait olduğu belirlendi.

A.D. Sivas'ta gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldı. Kazaya karışan sürücü ve taşı yola döşeyen taşeron firma sorumlusu hakkında 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan soruşturma açıldı.

Kaza, 21 Haziran tarihinde Anadolu Otoyolu'nda meydana geldi. Kaptan pilot Saygın Doğan, bayram öncesi İstanbul'a dönmek için Ankara'da yaşayan babaannesini ziyaret ettikten sonra kardeşleri Simge (34) ve Sezgi Doğan (38) ile yola çıktı. Saygın Doğan'ın 34 NS 5850 plakalı otomobili, otoyolda seyir halindeyken karşı şeritten fırlayan bir taşla çarpıştı. Taş, otomobilin ön camını kırarak Saygın Doğan'a isabet etti. Kontrolden çıkan araç bariyere çarptı.

Kazada taşın isabet ettiği Saygın Doğan, hayatını kaybederken, yanında bulunan kardeşleri yaralı olarak kurtuldu. Evli ve bir çocuk babası olan Saygın Doğan'ın cenazesi Adana'da defnedildi. Kardeşleri, tedavilerinin ardından cenaze törenine katıldı.

Kaza sonrasında jandarma, Saygın Doğan'ın ölümüne neden olan taşın kaynağını belirlemek için inceleme başlattı. Plaka tanıma sistemi kameralarıyla yapılan araştırmada, kazanın olduğu saatte otoyolda seyreden araçların taranması sonucunda beyaz renkli 58 SA plakalı aracın yan tarafındaki hasar tespit edildi. Araştırma sonucunda aracın A.D.'ye ait olduğu belirlendi ve A.D. Sivas'ta jandarma tarafından gözaltına alındı. A.D., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İnceleme sonucunda, A.D.'nin aracının refüje çarptığı sırada yola döşenen taşın karşı şeride fırladığı tespit edildi.

Taşın da Karayolları adına bir taşeron firma tarafından yola döşenen taşlardan biri olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında taşeron firma sorumlusu da ifade verdi. A.D. ve taşeron firma sorumlusu hakkında 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan soruşturma devam ediyor.

Kahramankazan pilotun ölümü trafik kazası