Pera Müzesi'nin 10. Yılına

TAKİP ET

Bu yıl kuruluşunun 10. Yılını kutlayan Pera Müzesi, uluslararası platformda yaptıkları kavramsal çalışmalarla dikkat çeken Kanadalı genç sanatçılar Caitlind r.c. Brown ve Wayne Garrett'a Müze'nin cephesine özel bir yapıt projelendirmelerini rica etti.

Bu yıl kuruluşunun 10. Yılını kutlayan Pera Müzesi, uluslararası platformda yaptıkları kavramsal çalışmalarla dikkat çeken Kanadalı genç sanatçılar Caitlind r.c. Brown ve Wayne Garrett’a Müze’nin cephesine özel bir yapıt projelendirmelerini rica etti. İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu, Tepebaşı’nda 19. yüzyılın sonlarında Yunanlı mimar Achilleas Manussos tarafından Bristol Otel olarak tasarlanan göz alıcı bina 2005 yılında müze olarak hizmet vermek üzere renove edilmişti. Pera Müzesi’nin 10. Yılında binanın tarihi cephesine yerleştirmek üzere tasarlanmış olan gör/bak/deniz ziyaretçileri eski ve tanıdık bir mekana yeni bir bakış açısıyla görmeye fırsat veriyor. gör/bak/deniz, on bin gözlük merceğinden oluşan hareketli bir yerleştirme. Statik bir yapı olan müze binasına rüzgârın çekimiyle hareket getiren eser, Haliç’in dinamik ve pırıltılı yüzeyini yansıtıyor. 10 metre çapında bir daire yaratmak üzere bir araya gelen, kullanılmış gözlük camlarından inşa edilen gör/bak/deniz, izleyenleri anlık bir perspektif kayması yaşamaya davet ediyor.

beyoğlu bistro otel Caitlind r.c. Brown gör/bak/deniz haliç kavramsal çalışma mercek on bin gözlük merceği pera pera müzesi pera müzesi 10. yıl perspektif kayması tepebaşı Wayne Garrett Yunanlı mimar Achilleas M