Pekmez Yoğurt İkilisine Dikkat!

TAKİP ET

Daha besleyici olduğu düşünülen ve daha lezzetli olan yoğurt pekmez ikilisinin son derece yararsız olduğu ve vücuda herhangi bir katkısının olmadığı ifade edildi.

Daha besleyici olduğu düşünülen ve daha lezzetli olan yoğurt pekmez ikilisinin son derece yararsız olduğu ve vücuda herhangi bir katkısının olmadığı ifade edildi. 

Demir eksikliğinin pek çok kişinin bünyesinde var olduğu ve hayatı olumsuz etkilediği biliniyor. Bu süreçte demir eksikliğini engellemek için doğal besinler öneriliyor. Demir bolluğu sebebiyle en çok pekmez öneriliyor ve tercih ediliyor. Bunun üzerine doktorlar pekmezle yoğurdu aynı anda tüketen kişilere önemli uyarılarda bulundu. 

PEKMEZİ SAKIN YOĞURTLA YEMEYİN

Demir eksikliğini vücutta büyük bir sorun oluşturduğu tespit edilmişti. Önlem alınmadığı takdirde pek çok ciddi hastalığı beraberinde getirebileceği ifade edildi. Bu konuda pekmez ilk sıraya konulup mutlaka tüketilmesi beklenirken bir ayrıntıya dikkat çekildi. Demir eksikliği için pekmez tüketilmesi beklenirken kesinlikle yoğurtla tüketilmemesi gerektiğinin altı bir kez daha çizildi. 

PEKMEZ YOĞURTLA ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

İleri derecede demir eksikliği bayılma, tırnaklarda kırılma, dudakta kuruluk, saçlarda dökülme gibi sorunlara sebep oluyor. Demir bolluğu ile bilinen pekmezin lezzetli olduğu ve daha yararlı olabileceği gerekçesi ile yoğurt ile karıştırılmasının son derece gereksiz olduğu ifade edildi. Yoğurtla etkileşime geçen pekmezin bu süreçte tüm demirini kaybettiği belirlendi. Herhangi bir yararı kalmayan pekmez boş yere kalori artışına sebep olduğu için uzmanlar tarafından önerilmiyor. Demir kaybını engellemek için pekmezin sade tüketilmesi gerekiyor. 

pekmez yoğurt pekmezin faydaları