Patatesin Cilde Faydaları

TAKİP ET

Mutfakların vazgeçilmezi patatesin cilde onlarca faydası olduğunu biliyor musunuz?

Patates püresi, patates kızartması, patates salatası ve daha birçok şekilde mutfakta kullandığımız patatesin cilt bakımında da önemli yeri var. İşte çiğ patatesin cilde faydaları… Patates; içeriğindeki vitamin ve minareler bakımından oldukça zengin, hem cilde hem de vücut sağlığına oldukça faydalı bir besindir. Son yıllarda uzmanlar tarafından adını sıkça duyduğumuz ve üzerine birçok araştırma yapılan çiğ patatesin cilde birçok faydası bulunuyor.

PATATESİN CİLDE FAYDALARI

Doğal bir beyazlatıcı olarak kullanılan çiğ patates, özellikle doğum sonrasında oluşan lekelenmeler ve kararmış bölgelerin renginin açılması için kullanılabilir.
Patates suyu tamamen antibakteriyel bir besin olduğu için sivilceleri ve aknelerin kısa sürede geçmesini sağlar.
Yapılan araştırmalar sonucu çiğ patates; gözaltındaki koyu halkaları, ciltteki kırışıklıkları, cilt lekelerini ve yorgun görünen cildi canlandırdığını kesin bir sonuçla ortaya koymuştur.
Ayrıca kadınların en büyük sorunlarından olan selülitlerle baş etmekte de oldukça etkili bir besin olduğu gözlemlenmiştir.

PATATESİN CİLDE UYGULANMASI

Cilt Lekeleri İçin Patates Suyu Maskesi

2 adet orta boy patatesi soyun ve rendeleyin, ardından rendelenen patatesler soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Sonrasında cildinizde leke olan bölgelere patatesleri koyun. Bir süre beklediğiniz de ayrıca siyah noktaları da giderecektir.

Göz Altı Morlukları İçin Patates Maskesi

Patatesi rendeleyip sıkın. Çıkan suyu pamuğa dökün. Daha sonra gözlerinizin etrafındaki koyu halkalara her gece sürün ve uyuyun. Kısa sürede değişimi fark edeceksiniz. 

Cilt Lekelerini Gideren Patates Maskesi

Büyük bir patatesi halka halka doğrayın. Doğradığınız patatesi 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra yüzünüzde solgun görünen yerlere patatesleri koyun ve 10 dakika bekledikten sonra masaj yapın.

Ferahlatan Patates Maskesi

1 adet küçük boy bir patatesi ve 5-6 adet taze naneyi blenderdan geçirerek püre haline getirin. Hazırladığınız bu püreyi sırtüstü uzanıp gözaltı dâhil tüm yüzünüze sürün. Dilerseniz, bu karışımı 10-15 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra gözaltlarınıza sürebilirsiniz. Bu şekilde, soğuk etkisi ile gözaltı şişliklerinizden de kurtulabilirsiniz. Uyguladığınız maskeyi 10-15 dakika kadar yüzünüzde bekletip, durulayabilirsiniz. Cildinizin nefes aldığını hissedeceksiniz.

Kırışıklık Gideren Patates Maskesi

Patatesi rendeleyip suyunu çıkarın. Bir pamuk yardımıyla bolca cildiniz üzerine uygulayabilirsiniz. Cildinizin kıza süre içerisinde gerilmeye başladığını hissedeceksiniz. Gerilme hissi ile birlikte, patatesin yüzünüzdeki etki mekanizmasının başlamış olduğunu söyleyebiliriz. Patates suyu maskesi, rahatsızlık duymayacak olmanız durumunda, sabaha kadar yüzünüzde kalabilir. Yüzünüzü sabah yıkadıktan sonra pudra sürmüş gibi berrak, beyaz ve pürüzsüz bir cilde uyanabilirsiniz.

Patates Maskelerinin Düzenli Kullanımında; Kuru ciltleri nemlendirir Cildi beyazlatır Cilt üstündeki lekeleri azaltır veya giderir. Gözaltı morluklarını ve torbaları giderir. Güneş yanıklarına iyi gelir. Şişmiş gözlerin görüntüsünü düzeltir. Cilt kırışıklıklarını açar, ince çizgileri yokder.

Patatesin Cilde Faydaları patates suyunun cilde faydaları kadınlar kulübü patates suyu kullananlar çiğ patates suyunun faydaları patates maskesi yapanlar patates maskesi kullananlar patates maskesi yorumlar haşlanmış patates