Parkinson Hastalarına Müjde! Tedavisi Bulundu

TAKİP ET

Bilim adamları bir süredir parkinson hastalığı üzerine çalışırken bu süreçte hastalığa çare olacak yeni bir silah bulduklarını açıkladılar.

Bilim adamları bir süredir parkinson hastalığı üzerine çalışırken bu süreçte hastalığa çare olacak yeni bir silah bulduklarını açıkladılar. 

Beyinde meydana gelen birtakım oluşumlar ve sorunlar karşısında ortaya çıkan parkinson hastalığı yaş ilerledikçe pek çok kişiyi tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine hastalık üzerine bilim adamları bazı çalışmalar yapıyorlardı. ABD'li bilim adamları tarafından yapılan çalışmalarda umut verici açıklamalar yapıldı. Hastalığa çare bulunmuş olabileceği ifade edildi. 

Beyinde meydana gelen zehirli birikimlerin sinir hücrelerini olumsuz etkilediği ve bunun üzerine beyin fonksiyonlarının bozulmasına sebep olduğu tespit edildi. Bu durumda zehirli proteinlerin birikmesinin engellenmesi için birtakım çalışmalar yapılmaya başlandı. 

HASTALIĞA KARŞI BİR UMUT IŞIĞI DOĞDU

ABD'li bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde beyinde biriken doğal artığın boşaltılması ve zehirli maddelerin birikmesini engellemek için yeni bir molekül keşfettiler. Bu molekülün daha önce parkinson hastalığı üzerinde hiç ismini duyurmadığı ve ilişki kurulmadığı öğrenildi. Bu molekülün bloke edilmesinin ardından zehirli oluşumların çok kolay bir şekilde vücuttan atılması bekleniyor. Ayrıca bir daha oluşmasının mümkün olmadığı dile getiriliyor. Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlara bakıldığı zaman sinirlerin tahrip olması engelleniyor. Bunun üzerine sinirlere geri dönüşü olmayan zararların verilmesi engellenebilir. Çalışmanın geliştirilmesi halinde pek çok kişinin hayatını olumsuz etkileyen parkinson hastalığı kalıcı şekilde ortadan kaldırılabilir. 

parkinson hastlaığı bilim adamları tedavi bulundu