Parfümünüz Daha Kalıcı Olsun İster Misiniz?

TAKİP ET

Parfümünüzün daha kalıcı, sıktığınızda gün boyu kokmasını ister misiniz? Bunun için dikkat etmeniz bazı ayrıntılar var. İşte parfümün kalıcılığını arttırmanın yolları…

Güzel kokmayı herkes ister. Sık sık parfümünüzü tazelediğiniz halde hala kalıcı olmadığını düşünüyorsanız aşağıdaki ayrıntılara özen gösterebilirsiniz. Artık sizde kokunuzla imzanızı atabilirsiniz.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Özellikle kışın iyice kuruyan ciltlerde parfüm kalıcılığı azalır. Bu sebeple duştan sonra vücudunuzu kokusuz bir nemlendiriciyle veya parfümünüzün vücut losyonuyla nemlendirin.

VAZELİN İLE SABİTLEYİN

Parfümünüzün vücudunuzda daha çok kokması için vazelin sürebilirsiniz. Vazelinin içerisindeki petrolyum, parfümün tutunacağı bir doku hazırlar ve parfümün buharlaşmasını önleyerek, daha kalıcı bir koku sağlar.

DOĞRU PARFÜMÜ SEÇİN

Her tende, her kişide parfümün kalıcılığı ve kokusu değişiklik gösterir. Ancak kullandığınız parfümün Eau de Toilette yerine Eau de Parfum olmasına dikkat edin. EDP parfümler EDT olanlara göre her zaman daha fazla kalıcılık gösterir.

PARFÜMÜNÜZÜ DOĞRU YERDE SAKLAYIN

Parfümlerinizi makyaj masasında muhafaza etmekten hoşlanıyor olabilirsiniz, ancak güneş görmüyorsa doğru bir seçim olacaktır. Parfüm formüllerinin içeriğindeki güneş ışığına karşı hassas olan yağlar ve esanslar zamanla bozulmaya başlayabilir. Bu durumda parfümün kokusunu ve kalıcılığını olumsuz etkiler. Parfümünüzü güneş ışığından uzak tutun. Kapağının kapalı olduğuna mutlaka emin olun. Orijinal kutusunda saklamak en doğrusu olacaktır.

Parfümünüz Daha Kalıcı olması için parfümün kalıcı olması için kullanılan madde parfümün kalıcılığı nasıl arttırılır parfümün kalıcılığını arttırmak için vazelin