Özlem Çerçioğlu CHP Kurultayına damga vurdu

TAKİP ET

CHP'nin ilk ayağı bugün gerçekleşen 37. Olağan Kurultayında Divan Başkanlığına seçilen Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu.

CHP’nin ilk ayağı bugün gerçekleşen 37. Olağan Kurultayında Divan Başkanlığına seçilen Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Konuşmasında kadın haklarına dikkat çeken önemli mesajlar veren Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun Kurultay’daki konuşması büyük alkış aldı.

Özlem Çerçioğlu’ndan Gündem Olan Açıklamalar

CHP 37. Olağan Kurultayı bugün saat 10.00’da toplandı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Divan Başkanlığı’na seçilmesi ile başlayan Kurultay, Çerçioğlu’nun yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Sözlerine bir kadın olarak bugün siyasette eşit haklara sahip olabilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerini ileterek başlayan ‘Topuklu Efe’ lakaplı Belediye Başkanı Çerçioğlu, Cumhuriyetin tüm kadınları adına Atatürk’ün önünde saygıyla eğildiğini ifadelerine ekledi.


İstanbul Sözleşmesi Hakkında Açıklama

Üstlendiği görev için kendisine güven duyan Kurultaya da teşekkürlerini ileten Çerçioğlu, CHP’nin bir neferi olmaktan ve bugün görev yapmaktan duyduğu onuru dile getirdi. İstanbul Sözleşmesi’nin her zaman yanında olmaya devam edecekleri mesajını veren Aydın Belediye Başkanı, ‘CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin felsefesidir’ sözlerine yer verdi. CHP’nin Türkiye’nin güvencesi olduğunu aktaran Çerçioğlu, partisinin kuruluşunun ilk gününde olduğu gibi bugün yine Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi olduğunu söyleyerek, ‘Bu çatı altında olmak hepimiz için büyük bir onurdur’ dedi.


Biz Sözümüzü Tutarız’

Açıklamalarına devam eden Çerçioğlu, ‘Biz mücadelesini Kuvayı Milliye’den, azmini Türkan Saylanlardan, gücünü Deniz Gezmişlerden, vicdanını Erdal Erenlerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit’in güvercinlerinden ve iradesini Mustafa Kemal Atatürk’ten almış bir neslin evlatlarıyız. Bu yüzden biz sözümüzü tutarız’ dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Kurultay konuşması sosyal medyanın da gündemine oturdu. Kadınların çoğunlukta olduğu binlerce kullanıcı #Özlem Çerçioğlu etiketi ile yorumlarını dile getirdi.

 

özlem çerçioğlu kurultay