Otogar Yakınında Bomba Yüklü Araç

TAKİP ET

Batman ve Diyarbakır'ı birbirine bağlayan köprüde park edilmiş şekilde bomba yüklü araç bulundu. 

Batman ve Diyarbakır'ı birbirine bağlayan yolda şehirler arası otogar yakınlarında bomba yüklü araç tespit edildi. Şüpheli otomobilin ihbar edilmesinin ardından olay yerine bomba uzmanları sevk edildi. Bomba uzmanlarının incelemesinin ardından araçta bomba bulunduğu kesinleşti. Otogar yakınına zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve jandarma ekipleri geldi. Karayolu ise bir süreliğine çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Bomba Yüklü Araç Patlatıldı Bomba yüklü aracın çevresindeki insanlar ve araçlar uzaklaştırıldı. Aracın uzaktan kumanda yöntemiyle patlatılma ihtimali için frekans kesici Jummer'ler kullanıldı. Alınan güvenlik önemlerinin ardından bomba yüklü araç, kontrollü bir şekilde patlatıldı.  

Büyük bir gürültüyle patlayan araçta dev alevler oluştu ve aracın  parçaları etraftaki boş arazilere savruldu. Patlamanın etkisiyle bölgedeki  bazı ev ve iş yerlerinde camlar kırıldı. Karayolu'nun ulaşıma açılmasının ardından olayla ilgili geniş çaplı bir  soruşturma başlatıldı.

Batman-Diyarbakır yolunda şüpheli araç bomba yüklü araç patlatıldı Diyarbakır yolunda bomba yüklü araç Diyarbakır yolunda patlama patlama haberi PKK saldırıları