Ortadoğu Alev Alev Yanıyor! Devrik Lider'in Evi Havaya Uçuruldu, Savaş Çanları Çalmaya Başladı

TAKİP ET

Ortadoğu'da gerilim giderek artıyor. Son olarak Şii Husiler'in taraf değiştirerek Suudi Arabistan'la anlaşma aşamasında olduğunu öğrendikleri devrik lider Ali Abdullah Salih'in Başkent Sana'da yer alan evini havaya uçurdukları ve devrik lider Salif'i öldürdükleri belirtildi.

Ortadoğu’da gerilim giderek artıyor. Son olarak Şii Husiler’in taraf değiştirerek Suudi Arabistan’la anlaşma aşamasında olduğunu öğrendikleri devrik lider Ali Abdullah Salih’in Başkent Sana’da yer alan evini havaya uçurdukları ve devrik lider Salif’i öldürdükleri belirtildi. 

Yemen’de ortalık yangın yeri. Son alınan bilgilerde, devrik lider Ali Abdullah Salih’in Suudi Arabistan’a anlaşma mesajı gönderdiğini öğrenen Şii Husiler, devrik liderin Başkentte bulunan evini havaya uçurarak Salih’i kaçtığı sırada öldürdükleri belirtildi.

DEVRİK LİDER ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Diğer kaynaklardan alınan bilgilere göre, devrik lider Ali Abdullah Salih’in evinin bombalanmasının ardından Marib’e kaçmaya çalıştığı esnada öldürüldüğü iddia edildi.

BÖLGEDE SAVAŞ ÇANLARI ÇALIYOR

Bölgede yaşanan karışıklıklar büyüyerek devam ederken Şii Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih’in yanında olanlar arasında çatışma çıktığı öğrenilmişti. Diğer yandan 2014 yılından bu yana Yemen’de devam eden iç çatışma yine Yemen meşru güçlerine karşı olan ve ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile devrik lider Salih yanlıları arasında yaşanmıştı. 

İRAN VE SUUDİ ARABİSTAN KARŞI KARŞIYA GELDİ

Öte yandan bölgenin en yakın rakibi olarak bilinen Suudi Arabistan ile İran’ın karşı karşıya geldiği öğrenildi. İran’ın desteklediği taraf Şii Husiler olurken Suudi Arabistan başta olmak üzere diğer Körfez ülkelerinin ise Şii Husiler’in bölgedeki hakimiyetinden rahatsızlık duydukları öğrenildi.

 

Ortadoğuda neler oluyor Yemen Şii Husiler Devrik lider öldü mü Ali Abdullah Salih Savaş mı çıkıyor İran Suudi Arabistan İç savaş