Okul Müdiresi Velilerden Topladığı Parayı Zimmetine Geçirdi

TAKİP ET

Bursa'da bir okulda müdüre olan kadın öğretmen öğrencilerden aidat ve bağış adı altında topladığı 60 bin liranın 30 bin lirasını kendi zimmetine geçirdiği iddiasıyla KOM ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde eğitim veren Emir Koop İlkokulu nun müdüresi B.Z’nin Öğrencilerden aidat ve bağış adı altında zorunlu olarak topladığı paraların bir kısmını zimmetine geçirdiği iddiası ile Bursa kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

30 BİN LİRAYI ZİMMETİNE GEÇİRDİ

Kaçakçılıkla mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı Araştırma sonucunda okul müdiresinin öğrencilerden kayıt yaptırmak sınıf ya da öğretmen seçmek için para aldığını belirledi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencilerden toplam 60 bin lira para toplayan okul müdürünün bu paranın 30 bin lirasını okula harcadığı tespit edildi. Geri kalan 30 bin liranın ortada olmadığı iddia edilirken gözaltına alınan öğretmenin ifadesinde suçlamaları kabul etmediği fakat toplanan 60 bin liranın 30000 lirasına ne olduğuna dair bir açıklama yapamadığı öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Okul müdiresi B.Z. Adliyeye sevk edilecek.

bursa nilüfer okul müdiresi zimmet