Öksürük Nasıl Geçer, Öksürüğe Ne İyi Gelir?

TAKİP ET

Öksürük, soğuk algınlığı, grip, alerji vb. gibi birçok durumun bir belirtisidir. Çoğu durumda, bu çok can sıkıcıdır ve genellikle kendinizi kötü hissetmenize neden olur. Ciddi bir öksürük sorunu yaşıyorsanız ya da uzun süre devam ederse mutlaka bir doktora başvurun. Peki, Öksürük Nasıl Geçer, evde öksürüğe ne iyi gelir?

Evde öksürük tedavisi için kullanabileceğiniz bazı doğal yöntemler var. İnternet üzerinde kuru öksürük nasıl geçer ya da öksürük nasıl geçer bitkisel şeklinde aramalar yapıyorsanız, sizin ilacınız burada. İşte evde öksürük için doğal çözümler…

ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Öksürüğe ne iyi gelir sorusu kış aylarında daha da önemli hale geliyor. Bugün sizlere öksürüğün ev ilaçlarıyla nasıl tedavi edileceğine dair bazı ipuçları hazırladık. 

Soğan

Öksürük için en etkili ev ilaçlarından biri, balgam söktürücü ve öksürük önleyici özelliklere sahip olduğu için soğandır. Bu nedenle, bir tabağa bir soğan doğrayıp, başucunuzdaki masanın üzerine yerleştirmenizi öneririz. Uyurken daha az öksürecek ve daha çok dinleneceksiniz. Öksürüğü iyileştirmek için soğan kullanabileceğiniz başka bir öneri ise, soğanı soyup küçük parçalara ayırmak, bir kaseye yerleştirmek ve limon suyu ve biraz bal ilave etmektir. Malzemelerin yaklaşık 6 saat bu şekilde bekletin ve bu karışımdan günde 3 defa bir yemek kaşığı için. 

Buhar 

Çok etkili bir çözüm, solunum yollarınızı açmaya yardımcı olmak için buhar kullanıyorsunuz ve böylece öksürüğünüzü azaltıyor. Bunu yapmak için, okaliptüs yaprakları ve limon suyu ile su kaynatmalısınız. Su sıcakken, ısıyı alın, suyun üzerinde gezindiğinizde başınızı bir havluyla örtün ve bu buharları derinden nefes alın.

Sarımsak

Ayrıca sarımsak temelli bir şurup hazırlayabilirsiniz. İri sarımsak dişlerini ezip kekik ve zeytinyağıyla karıştırarak şurup haline getirin. İyi sonuç almak için yemek saatleri arasında bir kaşık almanızı öneririz.

 

Öksürüğe ne iyi gelir kuru öksürük nasıl geçer öksürük nasıl geçer bitkisel Öksürük Nasıl Geçer öksürük nasıl geçer evde tedavi öksürük nasıl geçer ibrahim saraçoğlu