Öksürük Deyip Geçmeyin, Ölümcül Olabilir!

TAKİP ET

Hafife alınan, geçecek diye beklenen ve tedavisi yapılmayan öksürüklerin bir süre sonra ölümcül olabileceği ya da vücutta kalıcı hasarlar bırakabileceği belirlendi.

Hafife alınan, geçecek diye beklenen ve tedavisi yapılmayan öksürüklerin bir süre sonra ölümcül olabileceği ya da vücutta kalıcı hasarlar bırakabileceği belirlendi. 

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte soğuk algınlığı ve enfeksiyonel hastalıkların artabileceği belirtildi. Ancak genellikle soğuklarla birlikte öksürük pek çok kişiyi olumsuz etkiliyor. Uzmanlar 8 haftadan daha uzun süren kronik hale gelen öksürüğün son derece tehlikeli olabileceğini ve çeşitli hastalıkları da tetikleyebileceği öğrenildi. 

Öksürük pek çok hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor. Bu süreçte çok ciddiye alınmadığı için kendiliğinden geçebileceği düşünülüyor. Ancak öksürük sebeplerine bakıldığı zaman solunum sisteminin sıvı ya da katı tıkayıcı maddelerle birlikte tıkanmasının ardından öksürüğün ortaya çıktığı belirtiliyor. Öksürük basınçla birlikte bu maddelerin vücuttan atılmasını ve vücudun rahatlamasını sağlıyor. 

KRONİK HALE GELMESİ ÇOK TEHLİKELİ!

Öksürüğün her zaman basit hastalıkların belirtisi olmayacağı uzman doktorlar tarafından belirtiliyor. Bunun üzerine sınıflandırılabiliyor. Ancak bazen gerekli önlemler alınmazsa kronik hale gelebileceği belirtildi. Kronik hale gelmesi halinde ise kalp yetmezliği, üst solunum yolları enfeksiyonu, emboli gibi ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir. Kronik öksürük 8 haftadan fazla sürmesi halinde ortaya çıkıyor. Yetişkinlerin yüzde 40'lık kısmının kronik öksürükle mücadele ettiği ortaya kondu. Sigara kullanımı ise bu süreci tetikliyor. Ancak gerekli önlemler alınmazsa bu durum kalp, ciğer ve daha pek çok göğüs hastalığının habercisi olabilir. Bu konuda uzmanlar vatandaşları uyarıyor. 

öksürük sağlık kronik öksürük nasıl geçer öksürük sebepleri