Obama: Esad bir tiran

TAKİP ET

ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler'deki konuşmasını tamamladı. Obama Suriye Lideri Esad'ı "Masum çocukları katletmek için varil bombası kullanan bir tiran" sözleriyle niteledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Obana Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan bahsederken 'Masum çocukları katletmek için varil bombası kullanan bir tiran' sözlerini kullandı. ABD'nin Suriye krizi çözümünde Rusya ile çalışmalaya hazır olduğunu belirten Obama, Suriye'de savaş öncesi duruma dönülemeyeceğini söyledi ve "Esad’ın yerine yeni bir lider getirecek kontrollü bir geçiş süreci yaşanmalı" dedi. Obama, “Esad’ın barışçıl gösterilere müdahale ettiğini” ifade ederek, Suriye liderinin “kimyasal silahlar kullandığını ve ayrım gözetmeksizin bombardıman düzenlediğini” söyledi. Obama, Esad’ı ‘halkından on binlerce kişiyi katleden bir diktatör’ olarak nitelendirdi. Suriye'deki şuanda askeri gücün gerekli ancak yeterli olmadığını belirten Obama, Suriye halkının barış içinde yaşayabilmesi için bir anlaşmaya varması gerektiğini söyledi. Obama, tarihin kendi halkından korkan rejimlerin çöktüğünü gösterdiğini belirterek görevde kalmak için anayasalarını değiştiren liderlere seslendi ve “Hiçbirimiz sonsuza kadar kalmıyoruz” dedi. “Muhaliflerinizi hapse atabilirsiniz, ancak fikirleri hapse atamazsınız” diyen Obama, sözlerini “Bilgiye erişimi kontrol etmeye çalışabilirsiniz ama bir yalanı gerçeğe dönüştüremezsiniz” şeklinde sürdürdü. En güçlü ordularının kendilerine olduğunu savunan Obama, dünyanın “eski çatışma ve zorlama yöntemlerine geri dönemeyeceğini” söyledi. Obama, “Ordumuz ve ekonomimiz ne kadar güçlü olursa olsun, ABD’nin dünyanın problemlerini tek başına çözemeyeceğini anlıyoruz” dedi.    

ABD abd başkanı barack obama Amerika barack-obama Beşşar Esad birleşmiş milletler esad esad ne istiyor esad ne yapıyor obama putin Suriye suriye sorunu suriyeli mülteciler