O Yalan da Tutmadı! Uluslararası Medyanın "TSK Hastane Vurdu" İddiaları, Video ile Çürütüldü

TAKİP ET

Uluslararası medyada iki günden beri, TSK'nın Afrin'de hastane vurduğu iddiaları dolaşıyordu. Bu yalan haberler, TSK tarafından paylaşılan video ile çürütüldü. Videoda, vurulduğu iddia edilen hastanede, hiçbir hasar olmadığı açıkça görülüyor.

Uluslararası medyada iki günden beri, TSK’nın Afrin’de hastane vurduğu iddiaları dolaşıyordu. Bu yalan haberler, TSK tarafından paylaşılan video ile çürütüldü. Videoda, vurulduğu iddia edilen hastanede, hiçbir hasar olmadığı açıkça görülüyor. 

Bazı uluslararası medya kuruluşlarının "Hastaneyi vurdular" iddiası, TSK tarafından yalanlandı. Konu hakkında bir de video paylaşan TSK, o iddiaları yine görüntülü olarak çürüttü. Vurulduğu iddia edilen hastanenin İHA ile çekilen görüntülerinde, herhangi bir hasar olmadığı net olarak görülüyor. 

"TSK HAKKINDA OLUMSUZ ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"
Resmi sitesinden söz konusu videoyu paylaşan TSK, altına da şu açıklamayı yaptı;
" Afrin kent merkezinde teröristler tarafından bina, tesis ve araçların yakıldığı, yıkıldığı, bunların içerisinde hastane binasının da olduğu, hastanede bulunan donanım ve malzemelerin teröristler tarafından söküldüğü, kullanılmaz hale getirildiği, bu tür olayların ve şehre verilen zararların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğine dair uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu tür olaylar terör örgütleri tarafından TSK hakkında olumsuz bir algı yaratılmak amacıyla planlı bir şekilde yapılmaktadır."

TSK afrin operasyonu zeytin dalı harekatı video son dakika hasta vurdu yalanı TSK hastane vurdu iddiaları yalanlama son dakika haberi