O Ülkede Memurlar 19 Aydır Maaş Alamıyor!

TAKİP ET

İç savaşın bir türlü sona ermediği ve yoksulluğun had safhaya ulaştığı...

İç savaşın bir türlü sona ermediği ve yoksulluğun had safhaya ulaştığı Yemen’de memur maaşlarının 19 aydan beri ödenmemesi yüzünden 6 milyondan fazla kişi aşırı yoksul halde yaşama tutunmaya çalışıyor.

Ekonomik Araştırma ve Bilgi Merkezi tarafından yayımlanan rapora göre 6 milyonu aşkın insan, memur maaşlarının 19 aydan beri yatmamasından dolayı aşırı yoksul duruma düştü.

Ayrıca raporun içeriğinde sağlık, eğitim ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarda çalışan memurların 19 aydan beri ödeme alamamasının yanı sıra memurlara bir an evvel ödeme yapılması gerektiğine de değinildi.

Raporda, memurların en kötü durumda olduğu bölgelerin ise Husilerin kontrolündeki bölgeler olduğuna vurgu yapılırken, meşru hükümetin kontrolünde olan bölgelerde ise memurlar, ekonomik olarak daha rahat.

Rapor, Yemen’deki ekonomik durumun içler acısı halini de ortaya seriyor. Örneğin rapora göre Yemen’de asgari ücret geçmişte 95 dolar iken 45 dolara kadar düştü. Raporda, asgari ücretin yarıdan daha fazla gerilemesinin, 6 milyondan fazla memurun aşırı yoksul hale gelmesinin ve yaşanan insanlık trajedisinin sorumlularının ise Husiler ve meşru hükümet olduğuna değinildi.

Yemen iç savaş memur maaş Husiler meşru hükümet