O Besinler 4 Günde Beyni Bozuyor!

TAKİP ET

Yapılan bir araştırma sonrasında beslenmenin beyin üzerindeki etkileri ortaya kondu. Yağlı ve şekerli besinlerin beyni olumsuz yönde etkilediği belirlendi.

Yapılan bir araştırma sonrasında beslenmenin beyin üzerindeki etkileri ortaya kondu. Yağlı ve şekerli besinlerin beyni olumsuz yönde etkilediği belirlendi. 

 Uzmanlar tarafından son yıllarda beslenmenin hafıza ve beyin üzerinde olumsuz etkileri bir kez daha yapılan araştırmalar sonrasında ortaya kondu. Beslenme bozuklukları sadece 4 günlük süre içerisinde dikkat bozukluğu, ruhsal bunalımlar ve birtakım unutkanlıklara sebep olabiliyor. Bu durumda uzmanlar dengeli ve özellikle sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha araştırmaları sonrasında vurguluyorlar. 

Yapılan bir araştırma sonrasında 4 gün boyunca kahvaltıda yüksek yağ oranına sahip şekerli besinlerin tüketildiği bir program düzenlendi. Bu programa uyan insanlar üzerinde birtakım incelemeler gerçekleştirildi. Bu inceleme sonrasında kişilerin özellikle düşünme ve hatırlama gibi becerilerinin birtakım sorunlar içerisine girdiği öğrenildi. 

Yapılan araştırma sonrasında sadece 4 günün sonunda beyinsel fonksiyonların yavaşlamaya başladığı tespit edildi. Dikkat ve hafıza ile ilgili fonksiyonların bu süreç içerisinde sağlıklı ve dengeli beslenme ile birlikte gelişime açık olduğu kanıtlanmış oldu. Yapılan araştırmalar sonrasında zayıflığın sağlık göstergesi olmadığı da bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Aşırı kilonun sağlık fonksiyonlarını etkilediği biliniyor ancak zayıf ve dengesiz bir beslenme düzenine sahip olan kişilerin kanser ve kalp krizi gibi hastalık risklerine yine açık oldukları ortaya çıktı. Bu durumda uzmanlar insanların sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirmelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha belirttiler. 

sağlıklı beslenme beyin yapısı dengesiz beslenme