New York Times'dan Flaş İddia Kaşıkçı Cinayetinin Sorumlusu Selman

TAKİP ET

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, ABD'li istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu girdikten sonra kaybolan gazetesi kaşıkçı'nın öldürülmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman parmağı olduğunu iddia etti.

Abdli istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde Cemal kaşıkçı'nın öldürüldüğünü iddia eden New York Times gazetesi bu cinayetin sorumlusu Munise Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman olduğunu öne sürdü. 

New York Times gazetesinin haberinde Amerikalı ve Avrupalı istihbarat birimlerinin henüz kesin kanıtlar toplayamadı ve Veliaht Prensi nin kaşıkçının öldürülmesini ya da kaçırılıp Suudi Arabistan'a götürülmesine emredip Emretmediği sonucuna var Anladığını ancak ellerinde giderek artan 2. dereceden kanıtlar olduğunu yazdı.

ONDAN HABERSİZ OPERASYON OLASIĞI YOK

New York Times gazetesinin haberine göre yetkililer Prens Muhammed'in güvenlik servisleri üzerinde tam hakimiyeti olduğunu ve bu nedenle de ondan habersiz neredeyse hiç bir operasyonun yapılma olasılığının bulunmadığını söyledi. Ayrıca gazetenin haberinde Amerikan istihbarat birimlerinin Prens Muhammed hakkında bir değerlendirmeyi ABD Başkanı Donald trump'a sunmaya hazırladığı da belirtildi.

'POMPEO'NUN ZİYARETİ FELAKET'

Ayrıca kadar da ismi açıklanmayan yetkililer tarafından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kaşıkçı olayına "diplomatik çözüm bulmayı hedefleyen" Suudi Arabistan'ı ziyareti ise felaket olarak nitelendirildi belirtildi.  bir yetkili görüşmeye dair yaptığı bilgilendirmede Pompeo’nun ziyaret sırasında Prens Muhammed’ten izahat  istediği fakat Veliaht prensin ise iddiaları kabul etmediği belirtildi.

 

son dakika haber new york times cemal kaşıkçı