Netanyahu'da Oradaydı! Bir Ülke Daha Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşıdı

TAKİP ET

İsrail'de yer alan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ülkeler arasına Paraguay'da girdi. Paraguay'ın Kudüs Büyükelçiliği açılış törenine, Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun katıldığı görüldü.

İsrail’de yer alan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ülkeler arasına Paraguay’da girdi. Paraguay’ın Kudüs Büyükelçiliği açılış törenine, Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun katıldığı görüldü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen geri adım atmamasının ardından Tel Aviv’de yer alan büyükelçilik Kudüs’e taşınmıştı. ABD ve Guatemala’nın yanı sıra Kudüs’e büyükelçiliğini taşıyan üçüncü ülke ise Güney Amerika ülkesi Paraguay oldu.

İSRAİL BAŞBAKANI AÇILIŞA KATILDI

Güney Amerika ülkesi Paraguay’ın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdığı ve bugün gerçekleştirilen açılış töreninde, Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun katıldığı görüldü.

60’IN ÜZERİNDE FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın 14 Mayıs günü Tel Aviv’de yer alan büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı ve o gün gerçekleştirilen tören sırasında Gazze’de kararı protesto eden Filistinli halka İsrail askerleri tarafından gerçek mermilerle müdahale edilmiş ve 60’ın üzerinde Filistinli şehit edilmişti. Yaşanan insanlık dışı olay sonrasında bu katliam Türkiye başta olmak üzere kınanmış ve Türkiye’deki Ankara İsrail büyükelçisi bir süreliğine ülkesine gönderilmişti.

GUATEMALA’DA BÜYÜKELÇİLİĞİNİ TAŞIDI

ABD’nin hemen ardından Guatemala’da Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı ve geride bıraktığımız Çarşamba günü büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı. Orta Amerika ülkesi olan Guatemala, ABD’den en çok ekonomik destek alan 11 ülkeden biri olarak biliniyor.

 

ABD İsrail Kudüs Büyükelçilik Netanyahu Paraguay Guatemala Trump