Net Bilgi Verildi! Irak Sağlık Bakanlığı Deprem Bilançosunu Açıkladı: 4 Ölü, 235 Yaralı

TAKİP ET

Kuzey Irak'ta meydana gelen şiddetli depremin acı bilançosu giderek daha net şekilde paylaşılıyor. Irak Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada depremin ardından tüm ülke genelinde 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 235 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kuzey Irak’ta meydana gelen şiddetli depremin acı bilançosu giderek daha net şekilde paylaşılıyor. Irak Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada depremin ardından tüm ülke genelinde 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 235 kişinin de yaralandığını belirtti. 

Kuzey Irak gece saatlerinde 7,3 şiddetinde meydana gelen depremle büyük korku ve panik yaşamıştı. Depremin acı bilançosu ortaya çıkan görüntülerde net olarak görünürken evlerin harabeye dönmesi ve depremin 6 ülkede hissedilmesi depremin şiddetini gözler önüne sermişti. Irak Sağlık Bakanlığı’ndan net olarak yapılan son açıklamada, yaşanan deprem sonrasında tüm ülke genelinde olmak üzere 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 235 kişinin de yaralandığı belirtildi.

ERBİL’DEN DE AÇIKLAMA YAPILDI

Irak Sağlık Bakanlığı’ndan ülke genelini kapsayan açıklamada 4 kişinin hayatını kaybettiği toplamda 235 kişinin de yaralandığı belirtilirken Erbil’den yapılan açıklamada deprem sonrasında Erbil’de 58 kişinin yaralı olarak hastaneye getirildiği bilgisi paylaşıldı. Depremde yaralanan kişilerin deprem anında ve sonrasında yaşadığı panik ve korku sonucunda yaralanarak hastaneye getirildiği de paylaşıldı.

İLK AÇIKLAMA İRAN’DAN GELMİŞTİ

Kuzey Irak’ta yaşanan şiddetli depremi en yakından hisseden ve büyük bir bilanço ortaya çıkan İran’dan deprem sonrası ilk açıklama gelmiş ve İran’dan yapılan açıklamada deprem sonrasında 6 kişinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

 

Kuzey Irak Irak Sağlık Bakanlığı Açıklama 4 Ölü 235 Yaralı İran Erbil 7.3 Deprem kaç Kişi Öldü Kaç Kişi Yaralı