Neden Kahvaltı?

TAKİP ET

Sabah işe geç kalmış olabilirsiniz veya çocuklarınız ödevlerini bulamıyor olabilir ya da yapmanız gereken ev işleri olabilir, bunlar asla bitmez... Kahvaltı zamanı geldiğinde hiçbir bahaneye yer olmamalı!

1.Metabolizma Hızı

Sabah kahvaltı yapmadan güne başlamak metabolizma hızımızı oldukça yavaşlatır. Bu da bize zamanla kilo olarak geri döner. Metabolizmayı hızlandırmak ve var olan kilolarımıza yenilerini eklemek istemiyorsak mutlaka ama mutlaka güne kahvaltı yaparak başlamalıyız.

 

2.Enerji

Koskoca birgün bizi beklerken güne enerjik başlamak oldukça önemli. Güne başlarken ihtiyacımız olan enerjiyi sabah kahvaltısından alabiliriz. Dengeli ve protein ağırlıklı bir kahvaltı bize ihtiyacımız olan enerjiyi sağlar.

3. Sindirim

Sindirim sisteminin kusursuz çalışması için mutlaka kahvaltı yapmalıyız. Hatta öncesinde koca bir bardak su için arkasından da bol proteinli sebzeli bir kahvaltı yapmalıyız. Bunu yaparak sindirim sisteminizin ne kadar düzene gireceğini göreceksiniz

4. Mutluluk

Kahvaltı günün en önemli öğünü olmasının yanında en keyifli öğünü aynı zamanda. Arkadaşlarla yapılan uzun uzun kahvaltıları düşünün. Kahvaltı yapmak sadece sağlığınıza katkıda bulunmaz aynı zamanda sizi mutlu eder.

5. Dikkat Problemi

Araştırmalar kahvaltı yapmayan insanlarda dikkat dağınıklığı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Özellikle çocuklarda ortaya çıkan bu durum öğrenme kapasitesini azalttığı için mutlaka çocuklarınız ve siz kahvaltıyı atlamamalı.

6.Kilo Vermek

Kahvaltı etmenin faydaları arasında en güzeli sanırım bu. İnsan kahvaltı ederek nasıl zayıflar demeyin, metabolizma hızının artması ve sindirim sistemini düzenlemesinin yanında gün içinde bizi tok tutmasında kilo vermemize yardımcı olur.

7.Protein İhtiyacı

Bilindiği gibi protein vücudumuzun en büyük ihtiyaçlarından. Öğünler içinde en fazla protein tükettiğimiz ise şüphesiz kahvaltı. Yumurtalı, peynirli karbonhidrattan uzak bir kahvaltı günlük protein ihtiyacını karşılamak için yeterli olacaktır.

dikkat bozukluğu enerji kahvaltı metabolizma mutlu olmanın yolu protein ihtiyacı zayıflamak