NASA'dan Korkutan Açıklama: Birkaç Ay İçinde En Düşük Sıcaklık Geliyor

TAKİP ET

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni iklim araştırmasını yayınladı. NASA tarafından yapılan açıklamada dünyada iklimin gittikçe soğuyan bir aktivite içine girdiği ve uzay çağının en soğuk günlerinin yaşanabileceği belirtildi. Araştırma yapan bilim insanları 'Uzay çağı rekor soğukları görülebilir. Hatta birkaç ay içerisinde olabilir' diyor.

NASA’da görevli Martin Mlynczak ve Dr. Tony Philips tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre güneşin gittikçe etme kaybeden bir hareketlilik içerisinde olduğu belirlendi.  Araştırmacılar yaptıkları açıklamada güneş lekelerinin bugüne kadarki en düşük seviyelerine indiği bir döneme girildiğini söyledi. Bilim insanları 2018 yılının genelinde güneşte leke oluşumuna rastlanmadığını dikkat çekerek bunun sonucu olarak dünya atmosferinin üst katmanlarında değişiklik gözlendiğini dile getirdi.

NASA uydularından alınan verilere göre dünyanın en üst Atmosfer tabakası olan Termosfer'de daralma ve soluk sorma görüldü. Yani atmosferin yarıçapı giderek daralıyor. Kısa bir süre önce termosfer iklim endeksini yayınlayan Martin Mlynczak ve meslektaşları, Bu endeksi ne kadar Nitrik oksidin uzaya hangi oranda salındığını gösterdiğini dile getirdi. Termosfer iklim endeksi yani yüksek sıcak Güneş aktivitelerinin en yüksek olduğu dönemlerde, Güneş aktivitelerinin en az olduğu dönemlerde de yani düşük ve soğuk. 

'UZAY ÇAĞI REKOR SOĞUKLARI GÖRÜLEBİLİR'

Araştırma hakkında önemli açıklamalarda bulunan NASA araştırmacısı Mlynczak, "Şu anda nitrik oksit seviyesi gerçekten çok düşük, hatta Güneş döngüsünün daha aktif aşamalarında gördüğümüzden 10 kat daha düşük. Eğer mevcut süreç aynı şekilde devam ederse; çok yakında 'Uzay çağı rekor soğukları' görülebilir. Şu anda tam olarak o seviyede değiliz ama birkaç ay içerisinde olabilir"  ifadelerini kullandı.

nasa son dakika en düşük sıcaklık araştırma son dakika haberi