NASA'dan Korkunç Uyarı Geldi!

TAKİP ET

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından yapılan bir araştırma sonrasında tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir rapor paylaşıldı. Ancak raporda ortaya çıkan sonuçlar epey korkutucu..

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından yapılan bir araştırma sonrasında tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir rapor paylaşıldı. Ancak raporda ortaya çıkan sonuçlar epey korkutucu..

NASA tarafından uzun zamandır gerçekleştirilen iklim araştırmasının sonuçlandırıldığı belirtildi. İklim değişikliklerinin son zamanlarda giderek artması çeşitli tartışmaları beraberinde getirmişti. Bunun üzerine dünyanın iklim konusundaki akıbeti merak edilmeye başlandı. NASA tarafından gerçekleştirilen araştırma sonrasında ilerleyen yıllarda dünyayı zor zamanların beklediği ortaya çıktı. 

Yaz aylarında ilerleyen dönemlerde rekor sıcaklıkların gelmesi bekleniyor. Dünya ülkeleri zor bir yaz mevsimi geçireceği gibi aynı zamanda rekor seviyede düşecek sıcaklıklarla birlikte kışın soğuktan donacak. Tarihi bir soğuk yaşanması beklendiği için bu konuda ciddi bir uyarı paylaşıldı. Uzay çağı olarak isimlendirilen günümüz ilerleyen dönemlerde Buzul Çağı olarak isimlendirilebilir. 

Güneşin ve dünya üzerindeki katmanların incelenmesinin ardından Termasfer tabakasının giderek soğumaya başladığı görüldü. Güneş hareketlerinin ise giderek düşmeye başladığı öğrenildi. Güneş üzerinde azalıp zaman zaman artan lekeler çeşitli anlamlara geliyor. Ancak iklim sürecinde belirleyici olması sebebiyle son derece önemli olarak ifade ediliyor. 

Güneş lekelerinin artması sıcaklıkların artmasına sebep olduğu gibi lekelerin azalması sıcaklıkların ciddi anlamda düşmesine sebep oluyor. 18. yüzyılda ilk kez yaşanan mini buzul çağı olarak isimlendirilen sürecin ilerleyen dönemlerde daha ciddi anlamda yaşanması bekleniyor. Rekor soğuklara dünya olarak hazır olmamız konusunda önemli uyarılar paylaşıldı. 

nasa uyarı buzul çağı