Myanmar'da Heyelan Felaketi

TAKİP ET

Myanmar'ın kuzeyinde bulunan bir yeşim taşı madeni yakınlarında toprak kayması meydana geldi. En az 70 kişi öldü, 100'den fazla yaralı var.

Dün öğlenden sonra Kachin eyaletinde gerçekleşen olayla ilgili, bölgedeki toplum liderlerinden olan ve yeşim taşı ticareti ile ilgilenen Brang Seng açıklamada bulundu. Seng, dağdaki madenden gelen cevher atığını eleyerek yeşim taşı arayan köylülerin, toprak kayması sonucu toprak altında kaldığını, 70'den fazla cesedin molozlar arasından çıkarıldığını, durumun "müthiş derecede kötü" olduğunu bildirdi. Bölgenin bir başka yetkili ismi Lamai Gum Ja ise 100'den fazla köylünün toprak altında kayıp olduğunu belirtti. Olay yerindeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Dünyanın en kaliteli yeşim madenine ev sahipliği yapan Kachin eyaletinde her yıl çok sayıda fakir köylü ve madenci, yemiş çıkarma çalışmalarında hayatını kaybediyor.  

heyelan myanmar myanmar heyelan myanmar nerede myanmar neresi myanmar toprak kayması toprak kayması yemiş yemiş taşı yemiş taşı nedir