Müjde Geldi! Obez Erkekler de Baba Olabilir

TAKİP ET

Obez erkeklerin de baba olabileceği müjdesini veren Op. Dr. Betül Görgen, Nijeryalı bilim insanları tarafından yapılan araştırmada 200 aşırı kilolu ve obez olan erkeğin sperm parametrelerinin 10 aydan fazla süreyle test edildiğini belirtti. Görgen, Yapılan incelemeler sonucunda obez erkeklerin spermlerinin sayısız ve şekil açısından diğerlerine göre farklı olmadığının belirlendiğini söyledi.

Obezitenin kısırlık nedenleri arasında sayılması aslında bugüne kadar yanlış bilinen bir bilgiymiş. Bugüne kadar bilim insanları vücut kitle indeksi 30 ve üzeri olan erkeklerin Baba olma konusunda zorluk yaşayacağını söylemişti. Fakat Nijeryalı bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma bunun gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. 

OBEZ ERKEKLER BABA OLABİLİR

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen yaptığı açıklamada, Nijeryalı bilim insanları tarafından 200 aşırı kilolu ve obez erkek üzerinde yapılan İnceleme sonucunda bu erkeklerin spermlerinin sayı ve şekil açısından Diğer erkeklerden farklı olmadığının ortaya çıktığını söyledi. 

BİLİM İNSANLARINI KARŞI KARŞIYA GETİREN SONUÇ

Nijerya’da bulunan Benin Üniversitesi'nde yapılan son araştırmanın sonucuna göre bilim insanları da bir anlamda karşı karşıya gelmiş oldu. Nijeryalı bilim insanları tarafından yapılan bu araştırmanın sonuçları uluslararası üreme tıbbi dergisinde yayınlandı.

obez erkekler kısırlık obez erkekler baba olabilir müjde nijerya