Muğla'da Jandarma ve Polisten Teröristlere Kıskaç: 7 Terörist Yarı Çıplak Halde Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Muğla'da Jandarma ve Polis ekipleri tarafından ortak düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK mensubu oldukları tespit edilen 7 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Muğla’da Jandarma ve Polis ekipleri tarafından ortak düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK mensubu oldukları tespit edilen 7 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Muğla Seydikemer ilçesinde Jandarma ve Polis ekipleri ortak bir operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda PKK’ya üye oldukları belirlenen 7 kişi ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

10 GÜN ÖNCE ARAMA-TARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILMIŞTI

Yapılan istihbarat çalışmalarında Seydikemer kırsalında PKK’ya üye olduğu belirtilen 4 kişilik grubun bulunduğu tespiti üzerine Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri belirlenen 4 kişilik grubu tespit etmek için yaklaşık 10 gündür toplam 80 askerler bölgede arama-tarama çalışması gerçekleştiriyordu. Bölgede arama çalışmaları sürdüğü sırada bugün tespit edilen terörist grubun Seydikemer-Kaş Karayolu Letoon Antik Kent’e 10 kilometre mesafede yer alan Kumluova-Karadere Kavşağında olduğu ve bir araçla alınarak buradan uzaklaştıracağı istihbaratı alınması üzerine operasyon başlatıldı.

ŞÜPHELİLERİ ÇEMBERE ALDILAR

Alınan istihbarat üzerine jandarma ve polis ekipleri ortak operasyon düzenleyerek terör örgütü PKK’ya üye olan 4 kişi ve onları bölgeden almaya gelen 3 kişiyi çember altına alarak kıskıvrak yakaladılar. 

YERE YATIRARAK GÖZALTINA ALDILAR

Araç içinde olan 7 kişi jandarmanın havaya ateş açması sonucunda otomobilden indirilerek üstlerindeki kıyafetlerin çıkarılması istendi. Yere yatırılan Şüphelilerin üstleri çıktı ve yarı çıplak halde üstleri arandı. Yerde arama yapılan 7 PKK üyesi daha sonra Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne teslim edildi. 

 

muğla seydikemer polis jandarma ortak operasyon PKK mensubu 7 şüpheli yarıçıplak gözaltı