MİT, Ukrayna Katilini Kıstırdı

TAKİP ET

İki Türk kızının Ukrayna'da öldürülmesinden sonra MİT harekete geçti. Katil ya da katillerin bulunması için MİT, iki personelini Ukrayna'ya gönderdi. Ukrayna emniyeti ile beraber çalışmalar yürüten MİT görevlileri, iki Türk kızının katilinin bulunmasında çok büyük rol oynadı.

İki Türk kızının Ukrayna’da öldürülmesinden sonra MİT harekete geçti. Katil ya da katillerin bulunması için MİT, iki personelini Ukrayna’ya gönderdi. Ukrayna emniyeti ile beraber çalışmalar yürüten MİT görevlileri, iki Türk kızının katilinin bulunmasında çok büyük rol oynadı. Katilin izini adım adım süren Ukraynalı ve Türk yetkililer, katilin İstanbul’da olduğunu tespit edince ellerindeki bilgileri İstanbul emniyeti ile paylaştı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen İstanbul emniyeti, iki Türk kızının katil zanlısı Hüsnü Can Çökmez’i mezarlıkta yakalayarak gözaltına aldı.

Üniversite eğitimini Ukrayna’da almakta olan Buket Yıldız ile Zeynep Hüsünbeyi, 31 Aralık tarihinde Harkov’da yaşadıkları evde ölü bulundu. İki genç kızın arkadaşları, polise müracaat ederek 3 gündür arkadaşlarından haber alamadıkları ihbarında bulununca korkunç cinayet ortaya çıktı.

MİT, Şüpheliyi Takibe Aldı

Cinayetin ardından Ukrayna basınında çıkan ilk haberlere göre katil zanlısı genç kızların ev sahibi idi. Ancak cinayeti çözmek için Ukrayna’ya giden MİT görevlilerinin yaptığı çalışmalar, önemli deliller ve parmak izleri sayesinde katil zanlısının Hüsnü Can Ç. olduğu kısa süre içerisinde anlaşıldı.

Katil zanlısını adım adım takibe alan MİT görevlileri, katil zanlısının 2 Ocak tarihinde İstanbul’a gittiğini belirledi. Bu önemli bilgi, Ukrayna yetkilileri tarafından İnterpol aracılığıyla resmi olarak bildirildi. Bu arada MİT görevlileri çalışmalarını yürütmeyi sürdürdü.

Yakayı İstanbul’da Ele Verdi

Havalimanındaki kamera görüntülerini inceleyen emniyet ekipleri, katil zanlısının Pendik ilçesine gittiğini belirledi. bu bilgi ile birlikte harekete geçen Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısını mezarlıkta kıstırarak yakaladı.

Emniyette susma hakkını kullanarak konuşmayan katil zanlısı Hüsnü Can Ç., savcılıkta verdiği detaylı ifade de Buket Yıldız’ın kız arkadaşı olduğunu iddia ederek Buket’in, Ş.A isimli birisiyle görüşmeye başladığını söyledi. 31 Aralık tarihinde ise Buket’in evine giderek ‘Neden kendisiyle birlikte olmadığını’ sorduğunu söyleyen katil zanlısı, Buket’in ‘Seninle birlikte olacağıma ölmeyi yeğlerim’ şeklinde bağırdığını ifade etti. Daha sonra odasına giden Buket’i ikna için odasına gittiği zaman Buket’i bıçaklayarak öldürdüğünü anlatan zanlı Hüsnü Can Ç., eve giren Zeynep Hüsünbeyi’de bıçaklayarak öldürdüğünü savcılıktaki ifadesinde itiraf etti.   

                   

Ukrayna MİT cinayet İstanbul iki Türk kızı