Mide Bulantısı İçin Kullanılabilecek 6 Bitkisel Yağ! Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

TAKİP ET

Mide bulantısı, zaman zaman hiç bitmeyen hissedebilecek kadar nahoş ve kaçınılmaz bir duygudur. Mide bulantısı nedir? Bulantı kusmaya meyilli bir hastalık hissi olarak tanımlanabilir. Vücudunuzdaki bu sarhoş edici hissi aldığınız anda, bulantıdan hızla kurtulmanın en iyi yollarını merak ettiğinizden eminiz. Peki mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısına iyi gelen bitkisel yağlar nelerdir?

Bulantı zaman zaman koruyucu olabilir. Mesela bakteri içeren bir yiyecek yediğinizde mideniz bulanabilir. Diğer zamanlarda, mide bulantısı hamilelik nedeniyle ortaya çıkar ve genellikle günün herhangi bir saatinde veya bütün gün ve gecede görülebilmesine rağmen “sabah hastalığı” olarak adlandırılır. Bulantı aynı zamanda birçok insanın ne yazık ki düzenli olarak yaşadığı sık görülen bir hareket hastalığı belirtisidir.

Neyse ki pek çok harika mide bulantısı rahatlaması var ve en iyilerinden biri kesinlikle esansiyel yağlar. Hangi bitkisel yağlar bulantı için iyidir? Aslında mide bulantısı için harika doğal ilaçlar olduğu bilinen birkaç esansiyel yağ vardır. İşte Mide bulantısına iyi gelen bitkisel yağlar;

Zencefil Yağı

Zencefil esansiyel yağı, mide bulantısı, hazımsızlık, ishal, mide ağrıları ve hatta kusma için en iyi doğal ilaçlardan biridir.

Nane Yağı

Nane, mide bulantısı ve ishal için de en önemli yağlardan biridir. Araştırmalar, nane yağının, günümüzde en yaygın fonksiyonel gastrointestinal bozukluklardan biri olan ishal baskın irritabl barsak sendromu semptomlarının iyileştirilmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. 

Lavanta yağı

Bulantı ve kaygı için esansiyel yağlar arıyorsanız, lavanta mükemmel bir seçenektir. Bazen mide bulantısı stres ve endişe ile ortaya çıkabilir ve sakinleştirici etkileri ile bilinen lavanta esansiyel yağı hem kaygıyı hem de bulantıyı azaltmaya gerçekten yardımcı olabilir. Aynı zamanda depresyon karşıtı etkileriyle de bilinir, çünkü depresyon mide bulantısına yol açabilecek başka bir zihinsel durumdur.

Limon Yağı

Limon yağı, hamile kadınların yaşadığı mide bulantısının yaygın bir şekli olan sabah rahatsızlığı için en çok tavsiye edilen uçucu yağlardan biridir. Sadece bir veya iki damla limon esansiyel yağı hamilelik nedeniyle bulantı ve kusmayı yatıştırmaya ve rahatlatmaya yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır. 

Papatya Yağı

Mide bulantısı için hangi yağı kullanıyorsunuz? Seçebileceğiniz mide ağrısı ve mide ağrısı için birkaç temel yağ vardır ve papatya kesinlikle liste başıdır. Papatya aslında sindirim şikayetleri için eski zamanlardan beri kullanılmaktadır ve günümüzde, mide, gaz ve ishal ile kaygı ve uykusuzluğun kullanımı halen güçlüdür. Bağırsak ve zihni rahatlatmak için inanılmaz rahatlatıcı özellikleri ile papatya esansiyel yağı bulantı için mükemmel bir seçimdir.

Rezene Yağı

Mide bulantısı yaşıyorsanız, mideniz kesinlikle üzgün hissediyor. Mide bulantısı için hangi yağı kullanıyorsunuz? Rezene başka bir mide için en tercih edilen uçucu yağlardan biridir. Rezene yağı genellikle mide ekşimesi, bağırsak gazı, şişkinlik ve iştah kaybı için kullanılır; bunlar, mide bulantısına eşlik edebilecek sindirim belirtileridir. Rezene esansiyel yağı ve sebze şeklindeki rezene, hem iç hem de dış ortamda kullanıldığında sindirim hastalıklarını sakinleştirmeye gerçekten yardımcı olabilir.

mide bulantısına kesin çözüm soda mide bulantısını geçirir mi mide bulantısına ne iyi gelir mide bulantısı ne geçirir mide bulantısı ve kusmaya ne iyi gelir mide bulantısı ve bal mide bulantısı ve kusmaya çözüm mide bulantısı