Microsoft OneDrive'ı değiştiriyor

TAKİP ET

Microsoft One Drive üzerinde değişikliğe gidiyor. One drive üzerindeki değişiklikler neler? Microsoft OneDrive 15 GB ücretsiz hakkı kaldırdı mı? Office 365 ile artık sınırsız depolama imkanı ortadan kalkıyor mu? One Drive ne kadara satılıyor?

OneDrive'daki değişiklikler Geçtiğimiz ayda Microsoft, bulut depolama servisi olan OneDrive'da popülerliği az birkaç değişiklik yapmıştı. Bu değişikliklerle sınırsız depolama imkanı sunan Office365 Ev, Kişisel ve Üniversite müşterilerine olan plan 1 terabyte'a ( TB ) düşürüldü ve 100 ila 200 gigabyte'lık ( GB ) planlar saf dışı edildi ve yerine 50 GB'lik  plan sunuldu; boş depolama panı 15 GB'tan 5 GB'a düşürüldü. Şirket ayrıca, fotoğraf makinelerini OneDrive sunucularıyla senkronize eden müşterilerine sunduğu 15 GB'lık bonusu da kaldırdı. Müşteriler bu değişikliklerden hiç de mutlu olmadı ve Microsoft mesajı aldı ve sözcüsü  değişikliklerin yapılış şekli yüzünden özür diledi. Yazılı yaptıkları açıklamada;  ürünlerini kullanan müşterileri suçlama kıvamında yaptıkları sunum yüzünden çok üzgün olduklarını ve camiadan özür dilediklerini söyledi. Halen tüm planları ile ilgili değişikliğe gitmediklerini ancak durumu düzeltmek adına yeni bir öneri paylaşacaklarını belirtti. Öncelikle 1 TB limit eski limitsiz hesaplarda yine duracak; 1 TB'tan fazlasını kullanan müşteriler ise 12 aylık bir sürede ya başka bir servise geçecekler yada planlarını bir üst modele geçirecekler.Bundan memnun kalmayan müşteriler servis için geri ödeme talep edebilecek. Ücretsiz hesaplar yine 5 GB ile sınırlı olacak. Öncekine göre 2 değişiklik var Microsoft'un önceki stratejisine göre 2 değişiklik yaptığı görülüyor.Birincisi halihazırda OneDrive müşterisi olanlar 15 GB'lık depolama ile 15 GB'lık fotoğraf makinesi kapasitesi ( eğer önceden de uygulanabiliyorsa ) koruma şansına sahip olacak. Cari durumda kullananlar  şimdi başlamak üzere Ocak ayı sonuna kadar bu plana dahil olabilecek. İkincisi; OneDrive üzerinde  5 GB 'lık veriden fazlasını ücretsiz kullananlar 1 yıllık Office 365'i ücretsiz alabilecek. Microsoft bu teklifiyle ilgili müşterilerine bildirimi gelecek yılbaşında yapacağını iddia ediyor. Bu iki yaklaşım arasındaki farka dikkat edilirse; eğer siz  depolama kilidinizi 15 GB'tan 30 GB'a çıkarmak istiyorsanız yapma şansınız var. Bunun anlamı, müşterilerin büyük çoğunluğunun bundan haberi bile yok. Microsoft ise bu durumdan haberdar. Office 365 için proaktif olarak bildirim yapıp müşterilere ulaşıyor oysa... Bu teklif 1 TB'lık online depolama ile birlikte sağlanıyor. Uzun dönemde kazanan Microsoft Uzun dönemli bir strateji olarak Microsoft'un yaptığı çok akıllıca. Zira, Office-365 ile ne kadar çok müşteriye ulaşırsanız ve kullanmalarını sağlarsanız;   şirket için uzun dönemli gelir kapısı açmış olursunuz. Yine de söylemek gerekirse; Microsoft 70 dolara sattığı ve 1 TB'ya kadar depolama imkanı veren bu ürününü 1 yıllığına bedava vermeyi,  her biri ekstra 10 GB'lık kapasitesi olan bedava OneDrive  sağlamaya tercih ediyor.  

Microsoft One Drive Microsoft OneDrive ne kadar Microsoft OneDrive ücretsiz Microsoft OneDrive ücretsiz kota Microsoft OneDrive ücretsiz plan Office 365 ücretsiz One drive