MHP, ''TSK kimyasal silah kullandığı'' yalanı ile gündeme gelen TTB' için kanun teklifi

TAKİP ET

MHP'li Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği'nin isminde yer alan "Türk" ibaresinin çıkarılması için Meclise kanun teklifi hazırladı. Öte yandan kanun teklifinde sağlık çalışanlarının TTB'ye üye olmasının zorunluluğunun kaldırılması da kanun teklifinde yer aldı.

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Meclise sunduğu kanun teklifinden Türk Tabipler Birliği'nden "Türk" isminin çıkarılması hakkında Meclise kanun teklifi sundu.

KANUN TEKLİFİ HAZIRLANDI

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın yaptığı habere göre, ayrıca MHP’li Taşdoğan'ın hazırladığı kanun teklifinde sağlık çalışanlarının Türk Tabipler Birliği’ne üye olması yönündeki zorunluluğu kaldırarak isteğe bağlı olacak şekilde yeni düzenlemesini de sundu.

Söz konusu kanun teklifin önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı tarafından komisyona sevk edileceği tahmin ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı yönünde iddialarda bulunması nedeniyle son zamanlarda gündemde tartışma konusu olmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Türk Tabipleri Birliği'ndeki "Türk" ibaresinin çıkarılması gerektiğini belirten bir konuşma yapmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında TTB Başkanı Fincancı da ilk olarak polis ekipleri tarafından gözaltına almış sonrasında ise tutuklanmıştı.

 

TTB MHP