Meteoroloji'den Yeni Uyarı! O İllerde Yaşayanlar Dikkat, Bugün İçin Uyarı Yapıldı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili son tahmin raporunu açıkladı. Bugün İstanbul'da saat 18.00 kadar yerel olmak üzere sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 9 ilde de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarında ise doğu ve kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece düşüşü beklenirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklıkları Yurt genelinde Mevsim normallerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili son tahmin raporunu açıkladı. Bugün İstanbul'da saat 18.00 kadar yerel olmak üzere sağanak yağışlar bekleniyor.  Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 9 ilde de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarında ise doğu ve kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece düşüşü beklenirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklıkları Yurt genelinde Mevsim normallerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre bugün İstanbul'da saat 09.00 ile 18.00 arasında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerinde İstanbul'da hava sıcaklığının 32 dereceye kadar çıkması beklenirken kentte Yarın da sağanak yağışlar görülecek.

9 İL İÇİN UYARI YAPILDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere 9 ile için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Balıkesir'in kuzey ve doğusu, Çanakkale'nin kuzeyi, Kütahya, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye ve Sivas çevirileri, Hatay'ın Kuzey kesimleri, Samsun'un doğrusu, Giresun, Ordu, Trabzon Kars ve Ardahan çevreleri, Artvin'in güneyi ve Erzurum'un Kuzeydoğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak yağış beklendiğini dile getirdi.  Ayrıca Rize çevrelerinde de sağanak yağışların etkisiyle olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada,  "Yağışların; Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Ardahan, Kars çevreleri ile Artvin'in güneyi ve Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg’m2), Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Meteoroloji genel müdürlüğü hava durumu son dakika meteoroloji son dakika hava durumu son dakika uyarı