Meteorolojiden Son Dakika Uyarısı! Önlemlerinizi Alın!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son ölçümler dahilinde ülkenin büyük bir kısmının yağışların etkisi altına gireceği ve önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji tarafından yapılan son ölçümlere göre vatandaşlara ciddi uyarılar yapıldı. Tüm ülkeyi etkisi altına alacak şiddetli yağışların yolda olduğu ifade edildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son ölçümlere göre ülkenin büyük bir kısmının şiddetli yağışların etkisi altına gireceği ifade edildi. Açıklamalara göre Trakya, Kıyı Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz bölgesinin iç kısımları ile Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Çorum ve Karabük illerinde yağışların etkisini artıracağı, bu konuda dikkatli olunması gerektiği yönünde sinyaller verilmeye başlandı. 

Yağışlar zaman zaman karla karışık yağmur şeklinde kendisini göstereceğinden dolayı vatandaşların gerekli önlemleri almaları gerektiği ifade edildi. Sıcaklıklar yağışlarla birlikte azalacak. 

SICAKLIKLAR AZALACAK YAĞIŞLAR GELECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda yağışların tüm ülkeyi etkisi altına alması ile birlikte sıcaklıkların iki ile altı derece arasında azalmasının beklendiği öğrenildi. Sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in özellikle kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor. 

Doğu Anadolu Bölgesinin özellikle Hakkari ili ve çevresinde kar yağışı etkisini artıracak. Şiddetli yağışların pek çok köy yolunu kapatması bekleniyor. Yağışlarla birlikte bazı illerde yoğun sis ve pus olaylarına rastlanacak. Bunun üzerine buzlanma ve don olaylarına karşı yola araçla çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapılıyor. Sıcaklıkların düşmesi ile birlikte mevsim normallerine gerileyecek olan hava durumu özellikle yağışlar konusunda vatandaşları uyarıyor. 

meteoroloji yağış uyarı