Meteoroloji'den İstanbullulara Güneşe Aldanmayın Uyarısı! O Saatlerde Fırtına ve Sele Dikkat

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda, şimdilerde güneşli bir hava hakim olan İstanbul'da akşam saatlerine doğru kuvvetli sağanak yağış görüleceği belirtilerek vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda, şimdilerde güneşli bir hava hakim olan İstanbul’da akşam saatlerine doğru kuvvetli sağanak yağış görüleceği belirtilerek vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. 

Meteoroloji’den gelen son uyarıda, şimdilerde güneşin etkisini gösterdiği İstanbul’da akşam saatlerine doğru kuvvetli sağanak yağışın etkili olmaya başlayacağı belirtildi. Özellikle Avrupa Yakası’na önemli uyarılar yapan Meteoroloji, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Dünden itibaren İstanbul için yapılan yağış uyarıları sonrasında bugün sabahın erken saatleri itibariyle yağış etkisini göstermiş ancak kısa süren bu yağış yerini güneşe bırakmıştı. Şimdilerde güneşin etkisini gösterdiği kentte gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağına dair uyarıların gelmeye devam ettiği öğrenildi. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, ‘Bugün öğleden sonra İstanbul'da meydana gelmesi beklenilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli (10-30 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, dolu ve yıldırım riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’ dendi. 

 

İstanbul Meteoroloji 5 Haziran 2018 Hava durumu Sağanak yağış Sel Su Baskın Avrupa Yakası