Meteoroloji Uyarmıştı, İstanbul'da Şiddetli Yağışlar Başladı! Yarın İstanbul'da Yağmur Yağacak Mı?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan sağanak yağış uyarılarının ardından bugün başlı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi olmak üzere İstanbul'un bazı ilçelerinde yağışlar etkili oldu. Silivri'de dolu ve sağanak yağış nedeniyle sel baskınları yaşandı. İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçelerinde de yağış etkili olurken yağışların Cumartesi gününe kadar süreceği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan sağanak yağış uyarılarının ardından bugün başlı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi olmak üzere İstanbul'un bazı ilçelerinde yağışlar etkili oldu.  Silivri'de dolu ve sağanak yağış nedeniyle sel baskınları yaşandı. İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçelerinde de yağış etkili olurken yağışların Cumartesi gününe kadar süreceği öğrenildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün akşam saatlerinde bir açıklama yaparak İstanbul'un Avrupa Yakası'nın batısında 21.20-22.30 arasında şiddetli sağanak yağış geçişlerinin görüleceğini duyurdu.  Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada vatandaşların ağışlara karşı önlem alması istenirken kısa sürede sonra da İstanbul'da yağış başladı.

YAĞIŞLAR CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yağışların Cumartesi gününe kadar sürmesinin beklendiği belirtildi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve serin bir hava sisteminin etkisine girecek. Yağışlar bu hafta boyunca devam edecek ve özellikle Trakya kesimi ile İstanbul il geneli Çanakkale'nin doğrusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri yerel olarak kuvvetli yağış alacak. Meteoroloji tarafından açıklanan 5 günlük hava durumu tahmin raporlarının da özellikle Salı günü yağışların etkili olması beklenirken Hafta sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor. Yağışlar cumartesi günü Ege bölgesini Terk Edecek.

 

meteoroloji hava durumu istanbul hava durumu sağanak yağış son dakika istanbul hava durumu 24 temmuz