Meteoroloji Soğuklar Konusunda Uyardı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümler çerçevesinde soğuklar konusunda vatandaşlar uyarıldı. Özellikle soğuk ve don uyarıları yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılar çerçevesinde ülkenin büyük bir kısmı için soğuk uyarıları verildi. Ülkenin büyük bir kısmında soğuklarla birlikte don uyarılarının verildiği öğrenilirken vatandaşlara konu hakkında uyarılar yapıldı. 

Soğuklarla birlikte yağışlarında ülke genelinde kendisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son ölçümler çerçevesinde ülkenin büyük kısmında soğuklarla birlikte yağışlarında etkili olması bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyinde karla karışık yağmur beklentisinin olduğu dile getirildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklıklarla ilgili yapılan açıklamalarda soğukların etkisini devam ettireceği bilgisi paylaşıldı. Bunun ardından ülke genelinde hava sıcaklığında herhangi bir değişikliğin olmaması planlananlar arasında yer alıyor. 

SOĞUKLARA VE DONLARA DİKKAT

Meteoroloji Gene Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar sonrasında karla karışık yağmur yağması beklendiği için soğuk havalarla birlikte don olaylarının artabileceği konusunda vatandaşlara çeşitli uyarılar yapıldı. Bunun üzerine Batı ve iç kesimlerde sıcaklıklar bir süre sonra düşmeye başlayacak. Mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Ancak Doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerine çıkması beklendiği için bölgede yaşayan vatandaşlara bu konuda uyarılar yapıldı. 

meteoroloji soğuk hava uyarı