Meteoroloji Bir Kez Daha Uyardı! Çok Sayıda İlde Şiddetli Yağmur ve Kar Bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yeni uyarıda İç Anadolu'nun Konya Karaman Aksaray ve Niğde illerinde bu akşam saatlerinden itibaren yar yar kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölge tahmin ve erken uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Karaman Konya Niğde Aksaray illerinde Bugün akşam saatlerinden itibaren etkili olacak kar yağışının Yarın da gün boyu aralıklarla süreceği yer yer kuvvetli olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Ayrıca açıklamanın devamında hava sıcaklıklarının 8 ila 12 derece arasında azalmasına bağlı olarak görülecek kuvvetli buzlanma ve don olayı yar yar tipi nedeniyle ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

AKDENİZ'DE SAĞANAK, DOĞU ANADOLU'DA KAR

Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı kesimlerinde yoğun kar yağışı beklenirken Doğu Akdeniz'de ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yarın ve Perşembe günü Tunceli Erzincan Erzurum Bingöl Bitlis Muş Ağrı ve Kars'ta şiddetli yoğun kar yağışının görülmesi beklendiği belirtildi. Aynı günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Adıyaman Şanlıurfa Diyarbakır Siirt Mardin'de Batman'da da çok kuvvetli yağmur ve sağanak yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz Bölgesi'nde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yanı sıra Kilis Hatay Gaziantep Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta yağışların şiddetli olması beklenirken ani sel ve su baskınları Yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

son dakika meteoroloji hava durumu kar yağışı son dakika haberi