Meral Akşener'in Partisi Seçimden Önce Meclise Girdi! 5 Vekilin İsmi Açıklandı

TAKİP ET

Meral Akşener'in uzun süredir tartışma konusu olan partisi kuruldu. Akşener partisinin ismini 'İyi Parti' olarak duyururken kullanılan amblemde oldukça dikkat çekti. İyi Parti'nin kuruluşu sonrasında TBMM'deki sandalye dağılımının da değiştiği öğrenildi.

Meral Akşener’in uzun süredir tartışma konusu olan partisi kuruldu. Akşener partisinin ismini ‘İyi Parti’ olarak duyururken kullanılan amblemde oldukça dikkat çekti. İyi Parti’nin kuruluşu sonrasında TBMM’deki sandalye dağılımının da değiştiği öğrenildi. 

Meral Akşener uzun süredir büyük tartışmalara yol açan partisini kurdu ve partinin adı ‘İyi Parti’ oldu. Kurulan yeni partinin henüz seçime çıkmadan önce TBMM’ye girdiği ve partiyi TBMM’de 5 Milletvekilinin temsil edeceği öğrenildi.

5 İSİM MECLİSTE

Gelen bilgilere göre, MHP’den ayrılan ve Mecliste bağımsız milletvekili sıfatıyla yoluna devam eden, Ümit Özdağ, İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan Akşener’in partisinde yer alacak isimler olurken en son CHP’den istifasını duyuran isim Aytun Çıray’ında ‘İyi Parti’de yer alan isim olacak. Duyurulan isimlerin Akşener’in yeni partisi olan ‘İyi Parti’nin 200 kişilik kurucular kurulu listesinde de yer aldığı öğrenildi.

PARTİLERİN MECLİSTE SANDALYE DAĞILIMLARI

TBMM’de düzenleme yapılmış ve hayatını kaybeden Vekiller ile Milletvekilliği düşürülmüş olan isimlerin sonrasında Vekil sayısı 544’e düştüğü belirtilmişti. Meral Akşener’in kurduğu ‘İyi Parti’ sonrasında 5 Vekil Partiye katıldı ve sandalye dağılımı yeniden belirlendi. buna göre partilerin sandalye dağılımı, Adalet ve Kalkınma Partisi 316, Cumhuriyet Halk Partisi 132, Halkların Demokratik Partisi 54, Milliyetçi Hareket Partisi 36 ve yeni kurulan İyi Parti’nin 5 vekili olduğu belirlenirken Bağımsız Milletvekili sayısının 1 olduğu belirlendi. 

 

TBMM İyi parti Meral Akşener Milletvekili 5 Milletvekili Sandalye sayısı