Meme Kanseri İçin Sinyalleri Kaçırmayın!

TAKİP ET

Son yıllarda sık sık ortaya çıkan meme kanseri için vücudun aslında bazı sinyaller verdiği öğrenildi. Bu sinyallere bakılarak erken teşhis için harekete geçebilirsiniz.

Son yıllarda sık sık ortaya çıkan meme kanseri için vücudun aslında bazı sinyaller verdiği öğrenildi. Bu sinyallere bakılarak erken teşhis için harekete geçebilirsiniz. 

Kadınlarda en çok rastlanılan kanser türü arasında meme kanseri yer alıyor. Erken teşhis edildiği zaman sanıldığı kadar korkunç bir hastalık olmamakla birlikte gerekli önlemlerin alınmaması halinde ölümcül sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Bu süreçte 2018 yılı için bir araştırma yapıldı. Araştırmalarda dünyada 2 milyondan fazla kadına meme kanseri teşhisi konulduğu ve hastalığın giderek yaygın hale geldiği ortaya konmuş oldu. 

Meme kanserinin sık sık görülüyor olmasına rağmen özellikle son zamanlarda gelişen sağlık teknolojisi ile birlikte hızlı ve kolay bir şekilde tedavi edilebileceği ifade edilmişti. 

MEME KANSERİ BELİRTİLERİNE DİKKAT EDİN!

Uzmanlar hastalığın hızlı bir şekilde teşhis edilmesi için bazı belirtilere kişilerin kulak vermesi gerektiğini ifade ediyor. Koltuk altı ve göğüs kısmında zaman zaman elle yapılması beklenen muayenelerde sert bir kitlenin ele gelmesi en önemli belirtiler arasında yer alıyor. Bu sayede hızlı tedavi yöntemlerine geçilebilir. Meme bölgesinde bazı değişikliklerin ve özellikle şekil bozukluklarının görülmesi bu anlamda önemli bir belirti olarak gösteriliyor. Meme başında içe doğru olarak gerçekleşen çekilmenin kanser belirtileri arasında yer alabileceği belirtildi. Göğüste meydana gelen kızarıklık ya da şişkinlikte bir anlamda etki edebilir. Konu hakkında evde zaman zaman yapılacak belirtiler son derece önemli olarak görülüyor. 

sağlık meme ka seri meme kanseri belirtileri erken teşhis