McDonald's, İsrail'deki Franchise Restoranlarını Satın Alacak

TAKİP ET

ABD'li restoran zinciri McDonald's, İsrail'in Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırıları nedeniyle başlatılan boykotlardan gelirlerinin olumsuz etkilendiğini açıklamasının ardından İsrail'de faaliyette olan 225 franchise restoranını satın alacağını bildirdi.

McDonald's yetkilileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, İsrail'de McDonald's restoranlarının sahibi ve işletmecisi konumunda olan Alonyal'ın McDonald's Corporation'a satışına ilişkin anlaşmanın imzalandığı belirtildi. 

Alonyal'ın İsrail'de McDonald's markası ile yolculuğuna 30 yılı geçkin bir süre önce başladığı ve 225 restoran ile 5 bini aşkın çalışanı bulunduğu da açıklamada kaydedildi.

Satın alma işleminin tamamlanmasıyla birlikte McDonald's'ın Alonyal'ın restoranlarının ve operasyonlarının sahibi olacağının kaydedildiği açıklamada, çalışanların eşdeğer koşullarda çalışmayı sürdüreceği de aktarıldı.

Satın alma işlemine dair anlaşmanın gelecek aylarda tamamlanması bekleniyor.

İsrail Askerlerine Bedava Yemek Dağıtacağını Açıklaması Tepki Çekmişti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırıları desteklediğini açıklayan ve yardımlar gönderen uluslararası firmalar, dünya çapında boykota ve protestolara maruz kalmıştı.

ABD'li restoran zinciri McDonald's boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan Batı'lı firmalar arasında yer alıyor. McDonald's'ın İsrail'deki işletmecisi olan Alonyal'ın İsrail askerlerine bedava yemek dağıtacağı yönünde açıklaması ise dünyada büyük tepkiyle karşılanmıştı. 

Dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren McDonald's şirketleri, İsrail askerlerine dağıtılan bedava yemeğin "McDonald's İsrail" oluşumunun tasarrufunda bulunduğu şeklinde açıklamalar yapmıştı.

Orta Doğu'da süren çatışmalar boykotların hedefinde olan şirketlerin bilançolarına olumsuz yansırken, McDonald's firmasının finansal sonuçları da piyasa beklentilerini karşılayamamıştı. McDonald's'ın geliri, geçen yılın son çeyreğinde Orta Doğu'da süren çatışmaların şirketin satışlarını etkilemesiyle beklentileri karşılamaktan uzak kalmıştı. McDonald's'tan finansal durumla ilgili yapılan açıklamada, Orta Doğu'daki satışların bölgedeki savaştan olumsuz etkilendiği kaydedilmişti. 

McDonalds'ın Üst Yöneticisi (CEO) Chris Kempczinski de ocak ayında yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da ve dışındaki birçok pazarda, Gazze Şeridi'ndeki savaş nedeniye McDonald's gibi firmaları etkileyen "yanlış bilgilerden" şirketin gelirinin anlamlı ölçüde etkilendiğini belirtmişti. 

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti McDonalds Gazze Şeridi İsrail