Maske takmayan Erzurumlu vatandaş koronavirüse inanmadığını açıkladı

TAKİP ET

Koronavirüs vaka sayısının en fazla artış gösterdiği iller arasında 7. sırada yer alan Erzurum'dan herkesi şaşkına çeviren görüntüler ve açıklamalar geldi.

Koronavirüs vaka sayısının en fazla artış gösterdiği iller arasında 7. sırada yer alan Erzurum’dan herkesi şaşkına çeviren görüntüler ve açıklamalar geldi. Kentte tüm tedbirlerin sıkı tutulmaya çalıştığı görülse de bazı vatandaşların maske kuralına uymayıp maskeleri kolunda veya çenesinde taşıması pes dedirtti.

Vatandaşlar Maske Kuralına Uymuyor

Ülkemizde koronavirüs vakalarında artışın fazla olduğu iller arasında Erzurum 7. sırada yer alıyor. Maske kullanımının zorunlu olduğu pek çok kent gibi maske takmada zorunluluk getirilen kentte bazı vatandaşların bu kuralı hiçe saydığı görüldü. Polis ekiplerinin kentin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’nde belirli aralıklarla beklediği ve vatandaşları maske konusunda sık sık uyardığı gözlemlenirken maske takmayan bir vatandaşın yaptığı açıklama ise herkesi şaşkına çevirdi.


Koronavirüse İnanmıyor

Maskesini takmayıp elinde tutan Fahrettin Öztürk isimli bir vatandaş koronavirüse inanmadığını söyledi. Yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırtan Erzurumlu vatandaş, tüm dünyada belirli güçler olduğunu ve bu güçlerin bir kuyuya taş attığını, kuyuya atılan bu taşa da herkesin inandığını dile getirdi. Bir Profesörün çıkıp virüsün dayanıklılık süresinin 2-3 saat olduğunu başka bir Profesörün ise tamamen farklı bir şey söylediğini ifade eden Öztürk, tüm bunların saçmalık olduğuna inandığını ancak kendisine veya bir yakınına bulaşması halinde koronavirüse inanacağını söyledi. Koronavirüsün bir proje olduğuna inandığını söyleyen Fahrettin Öztürk, bunun belirli güçlerin projesi olduğunu, inanmadığı bir şeyi yapmayım maske takmayacağını, polis ceza yazarsa da ödeyeceğini ifadelerine ekledi.


 

erzurum koronavirüs