Market ve İnternet Ortamında Satılan Diş Temizleyicilerine Dikkat!!

TAKİP ET

Oral Lazer Derneği Başkanı Nükher Berk, market ve internet ortamında satılan ürünlerin diş beyazlatılmasında kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Oral Lazer Derneği Başkanı Nükher Berk, market ve internet ortamında satılan ürünlerin diş beyazlatılmasında kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Berk, bu tür ürünlerle diş beyazlatıldığı takdirde mine yüzeyinin çizilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu ve bununda geri dönüşü olmadığını vurguladı.

Diş sağlığının korunmasıyla birlikte birçok hastalığında önüne geçildiğini belirten Berk, "Estetik uygulamalar ise diş ve diş eti sağlığını koruduğu gibi güzel bir gülüş sağladığı düşünüldüğünde ruh sağlığı açısından önemli olduğu anlaşılır. 

Günlük yaşantımız içerisinde insanlarla kurduğumuz iletişimde göz ve bakışlar kadar dişler ve gülümsemede önemlidir. Gülümseme, bir kişinin karakterini tanımlayacak kadar değerli bir mücevherdir. Gülümseme, hijyen ve sağlığın göstergesi olduğu gibi kişinin, kendisine karşı olan özgüvenini artırır." dedi.

Diş sağlığı tamamlanmadan ve gerekli estetik müdahaleler uygulanmadan cerrahi ve dermatolojik estetiğin bitirilmediğini belirten Berk, "İnsanın, diş yapısı sağlıklı ve estetik olmadığı zaman yüz hatlarının güzel olması bir anlam ifade etmiyor. Çünkü ön planda daima dişler oluyor. Üst çene ön dişlerin olması gerekenden daha kısa, aksların ise dik, ileriye doğru ya da çapraşık olduğu diş muayenesinde tespit edilirse kompozit lamineyt, porselen veneer, kron ve ortodontik tedaviler uygulanarak üst dudak daha dolgun hale getirilebileceği gibi dudak çevresindeki düzleşmede kalıcı olarak sağlanabilir." ifadelerine yer verdi. 

Konuşurken Genç Görünmek İçin Üst Dişler Görünmelidir

Konuşurken üst dişler görünmediği takdirde kişinin yaşlı göründüğüne dikkat çeken Berk, "Dudaklar hafif aralandığı zaman ya da konuşurken ön dişler belli oranda görülmelidir. Konuşurken üst dişlerden daha ağırlıklı olarak alt dişler göründüğü takdirde mutsuzluk ifadesi oluşacağından olduğundan daha yaşlı bir görünüm ortaya çıkar. Dişler, diş ve diş etine yapılan müdahaleler neticesinde çenede tekrar konumlandırılabilir. Çenede uygun yerlere yerleştirilen dişler üzerinde yapılacak büyültme veya küçültme işlemleri ile yüz yapısına uygun bir gülümseme sağlanabilir. 

Gençlerin dişleri, diş yapılarında bozukluk ya da genetik etkenler yoksa beyazdır. Dişlerin yıllar geçtikçe koyu renk almasının nedenleri arasında yaşlılık, diş minelerinin çizilmesi, sigara, sık tüketilen aşındırıcı ve koyu renkli içecekler sayılabilir. Dişleri beyazlatma işlemleri, diş hekimlerince kimyasal maddeler ya da dişlerin yüzeyine minimal ya da aşındırma yapılmadan takma tırnak gibi yapışan ince porselen yüzeylerle gerçekleştirilebilir. Market ve internet ortamında satılan diş beyazlatıcı ürünler, dişin mine yüzeyini çizeceğinden dişler, çaresi olmayacak şekilde renklenir.

Ağız içerisinde hijyenin sağlanması ve güzel gülümseyebilmek için dişlerde çapraşıklık ve kapanış bozukluğu olmaması gerekir. Bu hususta en iyi çözüm ise dişler ve dişleri tutan kemiklerin durumu uygunsa ortodontik tedavidir. Böyle bir imkan yok ise kompozit lamineyt, porselen veneer, kron uygulamaları alternatif tedavi yöntemleridir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

market internet diş beyazlatma ortodontik