Mansur Yavaş'tan öğrencilere müjde

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplu taşımada kullanılan öğrenci abonman indirimli karttaki 27 yaş sınırının kaldırıldığını duyurdu.

Alınan karar sonrasında 20 Ekim itibariyle, örgün öğretim öğrencilerine de aylık 60 TL karşılığında, 200 kullanımlık öğrenci abonman indirimli kart kullanmaya başladı.

Mansur müjdeyi sosyal medyadan duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, alınan bu kararı Twitter hesabından şu sözleriyle duyurdu; "Kıymetli öğrencilerim, öğrenci abonman indirimli kart uygulamamızda, örgün öğretim öğrencilerimiz için yaş sınırını kaldırdığımızı duyurmak isterim. Hemşehrilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyerek yaş sınırından dolayı indirimden faydalanamayan kişilere müjdeyi vermiş oldu.

Yaş sınırına takılan tüm öğrenciler faydalanabilecek

Mansur Yavaş’ın almış olduğu bu karardan sonra Ankara’da örgün eğitim sistemi (ikinci öğretim, lise, lisans, ön lisans, lisansüstü) kapsayan tüm öğrencilerin Ankaray, Teleferik, Metro, EGO otobüslerinde de öğrenci abonman indirimli kartlarını kullanabilecekler. Açıköğretim öğrencilerinde sınır hala 27 yaş olarak kalacak. 

 

mansur yavaş ankara öğrenci abonman