Manisa'da şiddetli deprem! Uzman isim uyardı

TAKİP ET

Manisa Saruhanlı ilçesinde meydana gelen ve Ege ile Marmara'da da hissedilen şiddetli depremin ardından uzman isimden çok kritik bir uyarı geldi.


Manisa Saruhanlı ilçesinde meydana gelen ve Ege ile Marmara’da da hissedilen şiddetli depremin ardından uzman isimden çok kritik bir uyarı geldi. Deprem uzmanı Şükrü Ersoy, depremin ardından vatandaşları evlere girmemeleri konusunda uyardı. Ersoy, insanların bir süre sokakta olmasında fayda olduğunu ifade etti.

Canlı Yayında Kritik Uyarı

Manisa Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5.5’lik depremin ardından katıldığı canlı yayında depremle ilgili kritik uyarılarda bulunan deprem uzmanı Şükrü Ersoy, evlere girmenin riskli olabileceğini söyledi.

Çevre İllerde Hissedildi

Merkez üssü Saruhanlı olan ve İzmir, İstanbul, Aydın, Bursa’da da hissedilen depremle ilgili canlı yayında vatandaşları uyaran Ersoy, bilgilerin çok taze olduğunu ve depremin bir hasar ortaya getirmiş olabileceğini ifade etti. 5’i geçen bir depremden sonra kaygı duyulduğunu iade eden Ersoy, bölgede çok fazla fay olduğunu dile getirdi.


Evlere Girmeyin Çağrısı Yaptı

Depremin ardından insanların bir süre sokakta olmasında fayda olduğunu söyleyen Şükrü Ersoy, yetkililerden gelecek açıklamaları dinlemek gerektiğini ve vatandaşların hasarlı olan evlere uzmanlar görmeden girmemesi gerektiğini söyledi. 

İçişleri Bakanı Açıklama Yaptı

Meydana gelen şiddetli depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Saruhanlı’da meydana gelen depremle ilgili şimdiye kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı alınmadığını duyurdu. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’de depremin hemen ardından yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan bir hasar bilgisi olmadığını söyledi.
 

manisa deprem