Mahkemede Skandal Sözler! Avukat DEAŞ'lı Teröriste Rahmet Diledi, Ortalık Karıştı

TAKİP ET

Gaziantep'te DEAŞ'lı teröristlerin 3 polisi şehit ettiği Emniyet Müdürlüğü saldırısına yönelik olarak devam eden davada sanık avukatının sözleri mahkemeye damga vurdu. Avukat, DEAŞ'lı terörist için rahmet dileyince ortalık karıştı.

Gaziantep’te DEAŞ’lı teröristlerin 3 polisi şehit ettiği Emniyet Müdürlüğü saldırısına yönelik olarak devam eden davada sanık avukatının sözleri mahkemeye damga vurdu. Avukat, DEAŞ’lı terörist için rahmet dileyince ortalık karıştı. 

1 Mayıs 2016 tarihinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik olarak gerçekleştirilen bomba yüklü araçla saldırı sonrasında 3 polis memuru şehit olmuş çoğu polis 34 kişide yaralanmıştı. 

Gerçekleştirilen saldırı ile ilgili devam eden davanın başlayan ilk duruşmasında sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından avukatların savunmasına geçildiğinde skandal sözlere imza atıldı.

CANLI BOMBAYA RAHMET DİLEDİ

Sanığın savunmasını yapma üzere ayağa kalkan ve savunmasına başlayan avukat Orhan Şahin mahkemeye damga vurdu. Şahin’in, "1 Mayıs'ta Gaziantep Emniyetine yapılan saldırıda hayatına kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, 'canlı bomba' olarak tabir edilen kişiye ise, Allah'tan rahmet diliyorum" demesi üzerine mahkeme salonundakilerin sesi yükselmeye başladı ve avukata tepkiler yağdı. Avukat Şahin ise kendisini savunmaya devam ederek rahmet okumasının kötü bir şey olmadığını söyledi. Sanıkların savunmasına devam eden Şahin, "Bu kişiler 'Ben IŞİD'i seviyorum, IŞİD'e sempati duyuyorum' dese bile bu insanların mahkumiyetine sebep olamaz" diyerek müdafaasını yaptığı sanıkların tahliyesini istedi.

39 KİŞİ İÇİN TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Sanık avukatlarının tek tek yaptığı savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyetinin verdiği kararda, Nesibe Durmaz’ın da aralarında bulunduğu 39 kişi için adli kontrol şartı ile tahliye kararı verildiği, aralarında Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz’ında yer aldığı 21 sanığın ise tutukluluklarının devam etmesine karar verildiği belirtildi.

 

DEAŞ DEAŞlı terörist mahkeme gaziantep saldırısı dava avukat skandal sözler DEAŞlı teröriste rahmet diledi salondan tepki 39 kişi tahliye edildi yunus durmaz