Mahkeme Sevgilisini Öldüren Kadına Tahrik İndirimi Yaptı

TAKİP ET

Gaziantep'te 2017 yılında kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle evli sevgilisine öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadına mahkemeye tahrik indirimi uygulayarak 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Gaziantep 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Dilara A. ve avukatı katıldı. Mahkemede şiddet gördüğünü ve cinsel istismara maruz kalarak 3 saat boyunca kendini korumaya çalıştığını söyleyen Sanık Dilara A.,  tahliyesini talep etti. 

SAVCI’DA İSTİSMAR VAR DEDİ

Duruşma savcısı ise mahkemede başkası ile evli olan maktulün bir süredir birlikte olduğu sevgilisine şiddet uyguladığını Olay günü yine mahsul insanı bıçakladığını ve zorla birlikte olmak istediğini belirterek tartışma sırasında bıçağı eline geçiren kadının maktülü öldürdüğünü anımsattı. Sanığın olayın Haksız tahrik altında istediğini belirten Savcı cezada indirim uygulanmasına karar verilmesini talep etti.

CEZASI İNDİRİLDİ

Sanık Dilara A. hakkında mahkeme heyeti,  "kasten öldürme" suçundan  müebbet hapis  cezası kararı verdi. Sanığın olaya Haksız tahrik altında istediğini değerlendiren mahkeme heyeti cezayı 11 yıl 3 aya indirdi. 

 

gaziantep cinayet haksız tahrik son dakika